Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο δρόμος για τις αγορές… μυρίζει εκλογές



Του Παναγιώτη Νανούδη

Σε ένα ανελέητο κυνήγι εντυπώσεων, δίχως λογική και ουσία φαίνεται πως έχει βαλθεί το τελευταίο διάστημα η κυβερνητική συμμαχία της χώρας. Βλέποντας τις εκλογές να πλησιάζουν και τα ποσοστά τους να βρίσκονται ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό για το δεύτερο μέλος της συγκυβέρνησης, προσπαθούν να πείσουν και τον πιο δύσπιστο πολίτη πως είναι οι σωτήρες των Ελλήνων.  

Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις για επιδόματα αλληλεγγύης, προκαταβολές οικογενειακών επιδομάτων, δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για νέους, μα πάντα ανασφάλιστους και δίχως εργασιακά δικαιώματα, ήρθε και η ώρα της εξόδου της ελληνικής οικονομίας στις παγκόσμιες «τοκογλυφικές» αγορές.
Οι αγορές μας δάνεισαν και όπως ήταν φυσικό μας κόστισαν κάτι παραπάνω από το συνήθη  πλέον δανεισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ωστόσο οι εντυπώσεις είναι αυτές που μετράνε αυτήν την προεκλογική περίοδο και όχι το βάρος των επιπλέον εκατομμυρίων ευρώ που αποκομίζονται οι πλάτες των Ελλήνων βιοπαλαιστών από το μεγαλύτερο επιτόκιο δανεισμού.
Το κλίμα πιστεύουν ότι αλλάζει όμως τα νούμερα της ζωής καθημερινά τους διαψεύδουν. Ανεργία, φτώχεια και μια πεσμένη ψυχολογία που διακατέχει το μεγαλύτερο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού είναι λόγοι που απεγνωσμένα ζητούν μια λύση ουσίας και πραγματικής αλλαγής. Ίσως ο δρόμος για τις αγορές να οδηγούν τελικά και σε εθνικές εκλογές, έχοντας την κάθε πλευρά (κυβέρνησης- πολιτών) να ελπίζει το καλύτερο γι’ αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου