Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας στη θεολογική σχολή της Χάλκης



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας στη θεολογική σχολή της Χάλκης και στο προσφυγικό χωριό Τσιφλίκιοι.Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας κατά τη διάρκεια εκδρομής που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφτηκε το χωριό από το οποίο κατάγεται, το Τσιφλίκιοι Τσατάλτζας (Ανατολική Θράκη).Η υποδοχή των Τούρκων κατοίκων ήταν πολύ συγκινητική. Ένα ολόκληρο χωριό καλωσόρισε τον Σύλλογο με μεγάλη χαρά εκφράζοντας έτσι την αδελφοσύνη των δυο χωριών. Η Νέα Πέλλα κρατάει της
ρίζες της εκεί από το 1723…. στις 3 Ιουνίου 1924 αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να εγκατασταθούν στον όμορφο κάμπο των Γιαννιτσών.
Οι κάτοικοι της είχαν μεγάλη πίστη στην Αγία ΠαρασκευήΠαρασκευήhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png γι αυτό και μετέφεραν την ασημένια εικόνα της από εκεί. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας διοργανώνει φέτος τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των 90 χρόνων ξεριζωμού απο το Τσιφλίκιοι…
«Επετειακές πολιτιστικές εκδηλώσεις Νέας Πέλλας 1924-2014» στη Χάρη Της Αγίας Παρασκευής με ημερομηνίες 24-25-26 Ιουλίου.
«Ευχαριστούμε θερμά για την τόσο εγκάρδια και ζεστή υποδοχή του Μητροπολίτη Προύσας (Προύσσας) Elpidophoros Lambriniadis στην Ιερά Θεολογική Σχόλη της Χάλκης, στο λόφο της Ελπίδας στη νήσο Χάλκη, μια από τα Πριγκηπόννησα. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μια τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα τίμησε το χωριό μας με στοργικά λόγια για τους κατοίκους της Νέας Πέλλας και την έκδηλη αγάπη του για τον τόπο μας. Ανταποδίδουμε κι εμείς την αγάπη μας με σεβασμό, εκτίμηση και με την προσδοκία να σας φιλοξενήσουμε στα μέρη μας. …με τιμή ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας (προσφύγων Ανατολικής Θράκης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου