Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ένοχος για παθητική δωροδοκία ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.Ποινή 18μηνης φυλάκισης για το "βρώμικο" Καϊμακτσαλαν.



Δύο χρόνια μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες σε βάρος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ.Θόδωρου Θεοδωρίδη που είδαν το φως της δημοσιότητας το Μάρτιο του 2013, η υπόθεση «βρώμικο» Καιμακτσαλάν οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον του δικαστηρίου Έδεσσας εκδικάσθηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η τότε κοινοπραξία διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας-

Καιμακτσαλάν» σε βάρος του κ.Θεοδωρίδη και αφορούσε σε απόπειρα χρηματισμού και εκβιασμού από τον τότε αλλά νυν πολιτικό παράγοντα του Νομού Πέλλας. Θυμίζουμε πως την υπόθεση είχε φέρει στην επιφάνεια ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά-ενημερωτικά site της Βόρειας Ελλάδας το Voria .gr. Μετά το δημοσίευμα είχε ακολουθήσει κυριολεκτικά σάλος.
   Οι βαριές κατηγορίες για τη δράση του κ.Θεοδωρίδη και κυρίως για τον τρόπο που ασκούσε τα καθήκοντά του είχαν δημιουργήσει μια πολλή κακή εικόνα τόσο για τον ίδιο όσο και για το Νομό Πέλλας. 


Πατήστε εδώ για να δείτε το τότε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε βάρος του κ.Θεοδωρίδη και τις καταγγελίες για χρηματισμό και εκβιασμό. 

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.
Στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης, ακούστηκαν και αποκαλύφθηκαν «σημεία και τέρατα». Ο κατηγορούμενος κ.Θεοδωρίδης βρέθηκε σε δεινή θέση καθώς οι σε βάρος του αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές και τελικά έφεραν την καταδίκη του. To δικαστήριο  αποφάσισε  ομόφωνα και κήρυξε ένοχο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη επιβάλλοντάς του την ποινή 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή ,αποδεχόμενο το "πρότερο έντιμο βίο" του κατηγορουμένου. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα χρονικά της Πέλλας, αιρετός κρίνεται ένοχος για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Όπως ήταν αναμενόμενο ο καταδικασμένος άσκησε το δικαίωμα της έφεσης καθώς σε αντίθετη περίπτωση με βάση τη νομοθεσία θα κηρύσσονταν αυτόματα έκπτωτος του αξιώματός του.

Ένοχη σιωπή από τον καταδικασμένο αλλά και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Μπορεί τα δελτία τύπου που σχεδόν καθημερινά μας έχει συνηθίσει να εκδίδει ακόμη και για ελλάσονος σημασίας θέματα ο κ.Θεοδωρίδης να έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, παρ’όλα αυτά από την περασμένη Τετάρτη οπότε και εκδόθηκε η σε βάρος του απόφαση για παθητική δωροδοκία κανείς δεν μπήκε στο κόπο να εξηγήσει τι συνέβη. Ούτε μια γραμμή δεν γράφηκε, ούτε ένα απλό δελτίο τύπου δεν στάλθηκε από την «λαλίστατη» Αντιπεριφέρεια Πέλλας. Γιατί τόση σιωπή; 
  Οι πολίτες της Πέλλας έχουν ή όχι το δικαίωμα να πληροφορηθούν όλες τις πτυχές  μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης; Ποια είναι η άποψη του καταδικασμένου κ.Αντιπεριφερειάρχη; Υπάρχει ή όχι σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης; Το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του εκπροσώπου των πολιτών της Πέλλας, που ψηφίστηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα και τη νομιμότητα είναι τόσο ασήμαντο που δεν δικαιολογεί την έκδοση ενός δελτίου τύπου; Γιατί σιωπά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα που αφορά στενό συνεργάτη του;

31 σχόλια:

  1. Η απόφαση του Δικαστηρίου εμπεριέχει το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει.
    Αναγνωρίζεται ο πρότερος έντιμος βίος του Θεοδωρίδη!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην ελλάδα όλα θα τα ακούσουμε...ακόμα και αυτό

      Διαγραφή
    2. ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ...ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΘΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ...ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ...?

      Διαγραφή
    3. δύο χρόνια πέρασαν για να ασχοληθεί η δικαιοσύνη...και ο θοδωρος αρχηγός στο πόστο του αυτό δεν είναι δικαιοσύνη αργοσύνη το βλέπω μάλλον

      Διαγραφή
  2. Στο Λόγο της Πέλλα και στο Meapopsi δεν διάβασα κάτι.Τι έγινε οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ δεν πήραν χαμπάρι τέτοια είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιρνουν χαμπάρι αν έχει....το κατιτις...και η περιφέρεια είναι καλός πελάτης..?

      Διαγραφή
  3. Σε ομιλία του στην Αριδαία πριν από ένα χρόνο ακριβώς και παρουσία του Τζιτζικώστα ο Θεοδωρίδης είχε πει:
    «Στόχος μας είναι να μοιράσουμε τον πλούτο που παράγεται στην Πέλλα στους κατοίκους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».
    Τι δεν καταλαβαίνετε; Κι αυτός κάτοικος της Πέλλας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά κορυφαίο το σχόλιο σας

      Διαγραφή
    2. ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...?

      Διαγραφή
    3. ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Η ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ?

      Διαγραφή
    4. λουλούδι του μπαχτσέ

      Διαγραφή
  4. Ερχονται κι αλλά δικαστήρια .Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΥΝ...? Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

      Διαγραφή
    2. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ

      Διαγραφή
  5. Ο ΠΗΘΙΚΑΛΩΠΗΞ ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑΣ ΚΥΝΤΕΡΟΣ ΕΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΑΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα χειρότερα για τον αντιπεριφερερειάρχη Πέλλας έρχονται... Ειμαι περίεργος να δω αν θα υπάρξει αντίδραση από τον Τζιτζικώστα, ο οποίος δεν έχει ιδέα για το τι τον περιμένει. (Δηλαδή αν "πνίγονται" στην επαρχία τέτοιες ειδήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως έκαναν ο Λόγος, η Πρωινή, τα Γιαννιτσά, τότε τι γίνεται στην Αθήνα ρε παιδιά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτι λέγαμε παλιότερα για τον τέτζερη και τι καπάκι?

      Διαγραφή
  7. Πολυ αργα το παει η Δικαιοσυνη και για καποια αλλη υποθεση [Νοσοκομειου] ερε γλεντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζάνες ονομάζουν οι κτηνοτρόφοι τις από το Ζάανεν της Ελβετίας καταγόμενες κατσίκες(ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ) οι οποίες είναι η ποιο γαλακτοπαραγωγική φυλή του κόσμου.
    Ζάνες ονομάζονται και οι 16 βάσεις με τα χάλκινα αγάλματα του Δία στην είσοδο του σταδίου στην Αρχαία Ολυμπία. Ήταν όλα τους έργα ξακουστών καλλιτεχνών και πληρώθηκαν με τα πρόστιμα που έδιναν οι παραβάτες αθλητές. Την εποχή εκείνη, συνηθιζόταν αντί ποινής να χαράσσονται στους Ζάνες τα ονόματα απατεώνων, των λαμογιών της εποχής, για να μην τους ξεχνάει κανείς.
    Κατά τα άλλα και σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση, όλα λάδι εν Ελλάδι.
    Το ερώτημα είναι, με τόσο λάδι, ένας αιρετός πρέπει να εκλέγεται ή να τηγανίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πεφτω απ τα συννεφα δε μπορω να το πιστεψω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη ρε παιδιά ...Εκείνος ο Ανδρίτσος θα βγάλει καμιά ανακοίνωση;Κοιμάται όρθιος ή συμβαίνει τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν τα έλεγε ο Ανδρίτσος κάποιοι έκλειναν τα αυτιά τους, τώρα ας μιλήσει επιτέλους η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεγε καμιά αντίρρηση.Τώρα γιατί δεν μιλάει δηλαδή και δεν βγάζει μια ανακοίνωση;

      Διαγραφή
    2. ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα και τα κορόιδα ξεχνάν στις εκλογές

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή εσύ περιμένεις μια ανακοίνωση του τύπου <>, αυτό είναι το πρόβλημα μας δεν κοιτάμε την ουσία των πραγμάτων αλλά δίνουμε σημασία στο τίποτα.

      Διαγραφή
  12. ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ
    ...ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ...

    Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ;; ....ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΜΕΣΗ...ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΙΣΙΝΗ . ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ.ΤΖΙΤΖΗ ΚΟΥΦΑΘΗΚΕΣ?

      Διαγραφή
    2. ΛΊΓΑ ΛΕΣ ΑΚΌΜΑ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΕΊΝΑΙ.Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ .ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΑΜΕΣΑ.ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ.ΕΊΝΑΙ ΝΤΡΟΠΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ....

      Διαγραφή
  13. Να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν οι πάντα σκεπτόμενοι πολίτες της Πέλλας που του έδωσαν 70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους να λάμψη η δικαιοσύνη.....δέν ειναι ο μόνος είναι δύο τρείς ακόμη οι οποίοι καταστρέφουν τον Νομό.....να εξαφανιστούν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή