Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αυτοκτονία ή δολοφονία ο θάνατος του Βαγγέλη;



Σήμερα μια μέρα μετά την εύρεση της σορού του άτυχου Βαγγέλη,αναμένεται να δοθούν κάποιες απαντήσεις  και να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία για τις συνθήκες του θανάτου του.
"Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία
θανάτου του άτυχου Βαγγέλη", δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Τη σορό εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.

Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα μαχαίρι για το οποίο ψάχνουν να βρουν αν έχει προκαλέσει το θάνατο του Βαγγέλη με βίαιο τρόπο ή αν έχει προβεί μόνος στο απονενοημένο διάβημα.
 


Το εύρημα αυτό μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει η εξέτασή του για DNA και αποτυπώματα.  Η σορός έχει υποστεί πολλές και σημαντικές αλλοιώσεις από ζώα.
Ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, όπου εντοπίσθηκε η σορός, επί πέντε ώρες μαζί με αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα διενήργησε αυτοψία στον χώρο, προκειμένου να ερευνηθούν και να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 20χρονου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος ο Γιώργος Βιβιεδάκης. Όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.


Σοκ από την είδηση του θανάτου

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη από την τραγική εξέλιξη της εξαφάνισης του άτυχου Βαγγέλη.

To Facebook και το Twitter έχουν κατακλυστεί από μηνύματα που εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και οργή για τον θάνατό του.

Στην σελίδα «Βοηθήστε να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» στο Facebook η τελευταία ανάρτηση γράφει:

«Και κάπου εδώ θέλω να πώ τα συλληπητήρια μου στην Οικογένεια του Βαγγέλη και ελπίζω να μην Ξανασυμβεί ποτέ παρόμοια ιστορία στην Ελλάδα..ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ να πιάσουνε αυτους που έκαναν το κακό στον Βαγγέλη και μακάρι να το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα..
Βαγγέλη Αγόρι μου Καλο Ταξίδι....».

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα που από την αρχή της εξαφάνισης είχε δείξει το ενδιαφέρον της για την υπόθεση ξέσπασε μέσα από το λογαριασμό της στο facebook:

«Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο, δεν είναι δολοφόνοι; "Μα από την κόλαση μου, σου φωνάζω: Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω". (Γαλάτεια Καζαντζάκη). Βαγγέλη μου, την γαλήνη που έψαχνες, έπρεπε να την βρεις στην ζωή. Όχι στον θάνατο, αγόρι μου... Όχι έτσι, ψυχή μου...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου