Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αντιπεριφέρεια Πέλλας.Κι άλλη καταδίκη για δωροδοκία.Υπαλλήλου αυτή τη φορά...




Συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μια υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας η οποία απαίτησε χρηματικό αντάλλαγμα για να εγκρίνει την επιδότηση σε έμπορο ξύλων. Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ' επάγγελμα και της παθητικής δωροδοκίας.

Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφάσισε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ δέχτηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή της. Επιπλέον της  επέβαλε χρηματική ποινή 2000 ευρώ που καλείται να καταβάλει στο δημόσιο.
Η υπάλληλος συνελήφθη στην Αλεξάνδρειας Ημαθίας από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας μόλις παρέλαβε χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Προηγήθηκε η καταγγελία εμπόρου καυσόξυλων από την Αριδαία Πέλλας, που ζητούσε επιδότηση για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορουμένη αρχικά απαίτησε την καταβολή συνολικού ποσού 14.000 ευρώ από τον καταγγέλλοντα, για να μην κάνει αρνητική εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή που θα ενέκρινε την επιδότηση. Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και η κρατική υπάλληλος πιάστηκε στην τσιμπίδα του νόμου.


1 σχόλιο:

  1. Για να είμαστε δίκαιοι, τον Ιανουάριο του 2008 που συνέβη το περιστατικό νομάρχης ήταν ο Καραμάνης. Ο Θόδωρος ήταν αντιπολίτευση και είχε στηλιτεύσει γεγονός.
    Στις τελευταίες εκλογές βέβαια ήταν αγκαζέ, στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
    Τι να πει κανείς, όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή