Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Nέες υποχωρήσεις Τσίπρα και συμβιβασμός πριν το κρίσιμο Eurogroup"Πυρετός" διαβουλεύσεων είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να ετοιμάζει ήδη συμβιβαστική πρόταση για τους δανειστές, την οποία θα πάρει μαζί του στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.  
Οι προτάσεις αυτές, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναμένεται να συμβαδίζουν με το πλαίσιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο Concordia Europe Summit, για
σύνδεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να προταθεί και ένας μηχανισμός «ρήτρας ανάπτυξης» που θα συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με τα τοκοχρεολύσια (σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές). 

Γαλλική πρωτοβουλία

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επαφές του πρωθυπουργού και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, που θα συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. 

Η επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", γίνεται στο πλαίσιο της γαλλικής πρωτοβουλίας για την εξεύρεση μιας φόρμουλας που θα διευκολύνει την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Στον «πυρήνα» των προτάσεων του Παρισιού βρίσκεται η σύνδεση του εύρους των μέτρων ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου