Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Επικυρώθηκε η ποινή σε βάρος τέως βουλευτή που έταζε διορισμούς!



Την καταδίκη των 5 ετών σε βάρος του τέως βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Ευάγγελου Παπανικολάου του Ηλία ο οποίος –σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση - έταζε διορισμούς στο δημόσιο έναντι αδράς αμοιβής επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.
Οι αρεοπαγίτες με το σκεπτικό ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία απέρριψαν τις αιτήσεις τόσο του Ε. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του, επιχειρηματία που ζητούσαν να αναιρεθεί η εν λόγω απόφαση με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια»...


Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο βουλευτής από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες και ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Στην «απάτη» αυτή συμμετείχε και ο συνεργάτης του για το οποίο έλεγε ότι ήταν οικονομικά ευκατάστατος εργοστασιάρχης, με ακίνητη περιουσία στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με καταθέσεις στις τράπεζες και με γνωριμίες στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος γονέας έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας Πίστεως περί τα 3 εκατ. δραχμές προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο για το τέκνο τους. Τελικά, εννέα γονείς εξαπατήθηκαν και κατέθεσαν στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 –4,5 εκατ. δρχ.)
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου