Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Στάμκος και Καστερίδης «λύσσαξαν» με τους «Πολίτες της Πέλλας».



Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα τα Γιαννιτσά βρήκαν θέμα συζήτησης και πολιτικού «κατινάζ». Αφορμή για σοβαρές αλλά και «καφενειακού» τύπου συζητήσεις και αναλύσεις, στάθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης πολιτών με την επωνυμία «Πολίτες της Πέλλας» την οποία συνυπογράφουν  γνωστοί  συντοπίτες μας, στην πλειοψηφία τους καταξιωμένοι και με μεγάλη αναγνωρισιμότητα(στην πλειοψηφία τους υπογραμμίζω γιατί υπάρχουν και κάποια ονόματα που αποτελούν και θλιβερές περιπτώσεις).
Σε πρώτο χρόνο η πρωτοβουλία είναι χωρίς αμφιβολία αξιέπαινη. Όντως τα Γιαννιτσά φθίνουν με γεωμετρικούς ρυθμούς και κάποια στιγμή έπρεπε να εκδηλωθεί μια υγιής αντίδραση που θα δήλωνε και θα εξέφραζε την ανησυχία και την οργή που επικρατεί
σ’όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από κομματική και πολιτική τοποθέτηση και αφετηρία.Τα Γιαννιτσά πρέπει να μας ενώνουν.
Όμως δεν ζούμε σ’ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Δεν είμαστε σε εποχές που οι καλές προθέσεις αρκούν για να πείσεις πως κάνεις τη διαφορά.Αυτό έπρεπε να το χαν λάβει υπ’όψη οι εμπνευστές της κίνησης και να προετοιμάσουν διαφορετικά την κοινή γνώμη.Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό γιατί είναι θέμα τακτικισμού και όχι ουσίας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημοσιοποίηση της διακήρυξης απέδειξε πόσο χαμηλά κινείται ο πήχυς πολιτικής ωριμότητας σε γνωστά επιτελεία και γραφεία. Χωρίς υπερβολές η ανακοίνωση προκάλεσε σπασμωδικές αντιδράσεις και επιφανειακές αναλύσεις από ανθρώπους που θα έπρεπε να λειτουργούν ποιο ψύχραιμα και ποιο ανοικτά.Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μαζί και τα μυαλά των συνομιλούντων που έσπευσαν να καταδικάσουν τα πρόσωπα.
Πρώτα εκδηλώθηκαν οι αντιδράσεις από το περίγυρο του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου. Συνεργάτες του που δεν διακρίνονται και για τον υψηλό δείκτη ευφυίας τους, πανικόβλητοι έσπευσαν να αναζητήσουν και να δουν νέο υποψήφιο δήμαρχο στο πρόσωπο του κ. Ξυνίδη. Πράγματι,η πλειοψηφία των ονομάτων που υπογράφουν είναι προερχόμενοι από τον κεντροδεξιό χώρο με ένα ελαφρύ «πασπάλισμα» ολίγης συνταξιοδοτημένης κεντροαριστεράς(παλιό κραταιό κομματικό Πασοκ).Αυτό ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός και να αρχίσει το γνωστό «ανεμιστηράκι» της πολιτικής λάσπης που τις τελευταίες ώρες πέφτει «επί δικαίω και αδίκω».
Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις από τον περίγυρο του κ.Καστερίδη Στάθη το πρόσωπο του οποίου τις πρώτες ώρες της δημοσιοποίησης της διακήρυξης ,θεωρήθηκε πως «κρύβεται» πίσω από αυτή. Στην περίπτωση του κυρίου Καστερίδη ο οποίος διακηρύττει πως θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για το Δήμο Πέλλας οι αντιδράσεις ήταν ακόμη πιο σπασμωδικές ,καθώς ένας αριθμός από τους «Πολίτες της Πέλλας» φέρεται να του είχε υποσχεθεί πως θα τον στήριζε. Καταλαβαίνετε την «κοτρώνα» που αισθάνθηκε ο συμπαθής γενικός διευθυντής όταν είδε τα ονόματά τους.
Βρήκαν λοιπόν θέμα οι απανταχού θαμώνες σε κάθε πολιτικό στέκι της πόλης,καθώς ο απόηχος της κίνησης δεν πρόκειται να σωπάσει εύκολα.Έχει συνέχεια το «σίριαλ» και μεις θα σας κρατάμε ενήμερους.
ΚαΠέλλα Ξυστίνα.

17 σχόλια:

  1. δεν εχει αδικο με το τιτλο.σημερα μιλουσα με συμβουλο του σταμκου και ελεγε ενα σωρο βλακειες για τα ατομα που υπεγραψαν την διακηρηξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΑΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΑΚΗΣΑΝ.ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑΑΑ.......

      Διαγραφή
    2. KΑΤΗΦΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.......ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ

      Διαγραφή
  3. "πασπάλισμα με ολίγη συνταξιοδοτημένη κεντροαριστερά"......χαχαχαχα ακόμη γελάω ρε σεις. χαχαχαχα είστε ωραίοι στο Πέλλα Δώθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παπανικολάου είναι αμεριμνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Ρε σεις όντως, αυτόν τον είχαμε ξεχάσει τελείως!!!

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ, ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.
      ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΧΩΘΕΙ, ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!

      Διαγραφή
  5. ετοιμαζεται κ αλλη κινηση πολιτων που απαρτιζεται απο μπατζαλα,λαρυ,αλεκο,τακη κ πολλους ακομα γνωστους επιφανεις πολιτες της πολης μας με την επωνυμια..Η ΤΡΕΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ...ΤΡΕΛΛΑΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ! ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΙΦΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ! ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK NΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΌΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΑ!!!

      Διαγραφή
  6. Κι αλλοι λυσσαξαν κι αλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν θα είναι επικεφαλής, διότι απλά τέτοιος συνδυασμός δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει στις εκλογές. Αποτελεί απλά αυτή η κίνηση ένα συνωθύλευμα ετερόκλητων ανθρώπων ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανίκανοι ή ανάξιοι ), η πλειοψηφία των οποίων θα πλαισιώσει τους συνδυασμούς που θα κατεβούν τελικά στις εκλογές...

      Διαγραφή
  8. Ο μονος υποψηφιος δημαρχος που δεν ασχολειται με κοτσομπολια και το βλεπουμε στην πραξη ειναι ο ΠΑΠ. Αλλωστε καποιος φιλος πιο πανω ειπε οτι οι περισσοτεροι απο τους υπογραφοντες θα ειναι μαζι του. Με ποιον να πανε δηλαδη εδω που τα λεμε ρε παιδια, με τον αυτοκρατορα "η με τον διευθυντη??? Αυτος τουλαχιστον ειναι και σοβαρος,αλλα εχει και 2-3 συμβουλους να διοικησει. Ο Σταμκος βλεπουμε με ποιους διοικει{χα..χα..χα..} και ο Καστερ μαζεψε ολα τα μουσεια του Βαμβινη και θελει να γινει δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ Ο ΠΑΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΦΙΛΕ 9:22.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ,ΘΑ ΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠ Τ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΚΑΛΑ ΑΠ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΡΑΜΙ.ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΖΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΘΑΝΕ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΑΠΟ"ΚΟΜΜΑΤΑ??? ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ Ο ΠΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΞΙΟΣ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ "ΣΩΒΡΑΚΑ"

      Διαγραφή