Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δεν θα πάει στο συνέδριο ο Σημίτης



Την απόφασή του να μην πάει στο συνέδριο ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους «με μια ευγενική, σύντομη επιστολή του, ο κ. Σημίτης ευχαριστεί για την πρόσκληση, ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει “στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης”»...


Στην πρόσκληση ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα φιλικός απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τον καλούσε μόνο να συμμετέχει, αλλά και να πάρει το λόγο. «Με χαρά θα ακούσουμε τις απόψεις σου» ήταν η φράση μέσα στην επιστολή που ο κ. Βενιζέλος ζητούσε από τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι «απηύθυνε θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας».

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ήταν αναμενόμενη σε ένα μεγάλο βαθμό αφού τα τελευταία χρόνια ο κ. Σημίτης απέχει συστηματικά από τις κομματικές εκδηλώσεις, αν εξαιρέσει κανείς εκείνη της 3ης Σεπτεμβρίου, πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου