Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία με το δικό της μνημόνιο. Σας θυμίζει κάτι; (βίντεο)



Με αφορμή το Πορτογαλικό φιλμ … Με το βαμβάκι , δίχως να χυθεί μια σταγόνα αίμα από σφαίρα , με όπλο αυτή την φορά τα χαρτιά και τις υπογραφές από τους πολιτικούς (μαριονέτες των κατακτητών ) ολοκληρώνετε το ξεπούλημα της χώρας .
Δεν επιβουλεύονται πλέον , αλλά κατέχουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας . Αυτοί επιβάλουν στο πετσί μας όλα όσα ζούμε τώρα ... (και είναι η αρχή …!)

Τα ίδια σκατά κάνουν και στην Πορτογαλία (δείτε το φιλμ ) , …. θα κάνουν και σε Ισπανία… ( για θυμηθείτε πόσα πολεμικά μέτωπα είχε ο Αδόλφος όταν ήθελε να κατακτήσει την Ευρώπη; Τώρα όμως έβαλαν μυαλό , έγιναν ποιο έξυπνοι οι φίλοι μας . Έχουν τον ίδιο στόχο , απλά άλλαξαν μόνον την στρατηγική και την μεθοδολογία τους )
Εμείς όμως που πουλάμε το τομάρι μας για να μην χάσουμε το ευρώ !!! … λες και είμαστε 3.000 χρόνια δεμένοι και εξαρτώμενοι απ ΄το ευρώ τους. (καταντήσαμε ραγιάδες μέσα σε ούτε δέκα χρόνια! )
Δεν αντιλαμβανόμαστε πως χάνουμε τα σπίτια μας με την στενή και με την ευρύτερη έννοια της έκφρασης . Πως χάνουμε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μας και σε λίγο θα χάσουμε ακόμα ότι Ιερό και όσιο έχουμε ! .
Προφανώς και το αντιλαμβανόμαστε, όμως υπερισχύει η αρρωστημένη γάγγραινα της ιδιοτέλειας που μας εμποτίστηκε σιγά σιγά όλα αυτά τα χρόνια κατατρώγοντας κάθε ηθική αντίσταση, κοινωνική και πατριωτική μας ευθηνή, … από Υπουργούς μέχρι και τον ποιο απλό …άνεργο !
Τις πταιει ;
Φταίνε οι μάνες που γαλούχησαν μαμμόθρεφτα και όχι βαρβάτα παλικάρια . . Φταίνε και οι πατεράδες που μας οδήγησαν στην φιλοσοφία της λαμογιάς και της αρπαχτής και μείναμε δίχως Αρχές και Αξίες να βολοδέρνουμε στην καθημερινότητα μας .
Φταίμε πρωτίστως όλοι εμείς και μετά φταίει ο Γερμανός και ο κάθε Γερμανός .
Ας βάλει ο Θεός το χέρι του μπας και αφυπνιστούμε.



Σάββας Παπαδόπουλος Γιαννιτσά
2η μέρα Χριστουγέννων 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου