Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Κυβερνητικά «δωράκια»



Του Παναγιώτη Νανούδη

Για ακόμη μία φορά, τα γιορτινά τους μέτρα πέρασαν έστω και οριακά από το πλέον ασυναίσθητο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενιαίος φόρος ακινήτων και πλειστηριασμοί είναι γεγονός και με νόμο της χώρας. Φοροεπιδρομή  και  αρπαγή της ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού είναι η κυβερνητική μόδα της νέας χρονιάς.
            Μια ακόμη χρονιά, που πέρασε με συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ζεσταθούν.
Μαθητές να λιποθυμούν από ασιτία στα κρύα θρανία τους. Άνεργοι να αναζητούν εργασία κατώτερη των προσόντων τους και φυσικά ανασφάλιστη. Συνταξιούχοι να δυσκολεύονται να επιβιώσουν με τις συνεχώς μειωμένες αποδοχές τους. Ασθενείς να αναζητούν την υγεία τους σε κρύα νοσοκομεία, άδεια από ιατρικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό. Όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποιες από τις δυσκολίες που περνούν σήμερα οι Έλληνες όλων των γενεών και απ’ ότι φαίνεται η αναισθησία των κυβερνόντων έχει ξεπεράσει κάθε λογικό ανθρώπινο νου.    
            Μας ζητούν να πληρώσουμε όσα έτρωγαν για χρόνια κάποιοι άλλοι, μας ζητούν να τους δώσουμε όσα καταφέρανε με ιδρώτα και αίμα να χτίσουν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας. Μας ζητούν και τελικά τίποτα δεν δίνουν και δεν δώσανε… μόνο υποσχέσεις. Μιλούν για μέτρα ανακούφισης αλλά δεν κάνουν λόγο για το ποιος θα τα φορτωθεί. Μιλούν για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας αλλά δεν αναφέρουν με τι μισθούς και τι εργασιακά δικαιώματα θα τις πλαισιώνουν.
            Είναι όλα τους μερικά από τα «δωράκια» του κυβερνητικού συνασπισμού, όμως ξέχασαν ότι το καλύτερο δώρο γι’ αυτούς… το κρατάμε στα χέρια μας όλοι εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου