Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ



Σε ηλικία 94 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εφευρέτης του όπλου Καλάσνικοφ, Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Το αυτόματο τυφέκιο έγινε ένα από τα πιο γνωστά όπλα σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι τιμήθηκε από το κράτος της Ρωσίας, ο Καλάσνικοφ δεν έκανε περιουσία από το όπλο που σχεδίασε. Μάλιστα, μία φορά είπε ότι καλύτερα θα ήταν να είχε εφεύρει μία μηχανή του γκαζόν. Είχε εισέλθει στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία το Νοέμβριο. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στη δυτική Σιβηρία, ενώ είχε 17
αδέρφια.
Ο Καλάσνικοφ, που πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη Σιβηρία όπου ήταν εξόριστος ο πατέρας του, ονειρευόταν να γίνει ποιητής αν και τον προσέλκυαν κάθε είδους μηχανήματα. Η αγάπη του για τα όπλα ξεκίνησε στη Σιβηρία, όπου ο χωρικός πατέρας του αναγκάστηκε να κυνηγάει, εκτός του να καλλιεργεί τη γη. Ο Καλάσνικοφ χρησιμοποιούσε συχνά το όπλο του πατέρα του όταν ήταν έφηβος και συνέχισε να κυνηγάει μέχρι τα 90 του.
Πολεμώντας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Καλάσνικοφ είδε τα μειονεκτήματα των όπλων που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες εκείνη την εποχή και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο όπλο για τον σοβιετικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου