Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ανάδειξη της «Αρχαίας Πέλλας» σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης φέρνει ως πρόταση ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης



Μία από τις προτάσεις του υποψήφιου Δημάρχου Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη που δημιούργησε αίσθηση στους παρευρισκόμενους είναι η Ανάδειξη της «Αρχαίας Πέλλας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Ο γιατρός δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την πεπατημένη στην προσέγγιση του ζητήματος αυτού.
Η δήλωση του έχει ως εξής:

«Μία νέα εποχή ξεκινά για το δήμο με τη βαριά ιστορική κληρονομιά. Με επίκεντρο τη διεκδίκηση της πρότασης «Αρχαία Πέλλα- Πρωτεύουσα της Μακεδονίας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ανοίγει ο φάκελος  προετοιμασίας και παρουσίασης του ζητήματος.
Με συνέδρια, ημερίδες, με διεθνή συμμετοχή και με συνεργασία σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,(Φιλοσοφικής, Αρχαιολογίας, Ιστορίας κλπ), θεατρικές παραστάσεις με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Μακεδονίας, στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Η μελέτη για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που προϋποθέτει η πρόταση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου, όπως και η αποκατάσταση της ενότητας του ιστορικού τριγώνου Πέλλας – Βεργίνας – Δίου.
Ο Δήμος διαθέτει ανθρώπους ακαδημαϊκού κύρους και εμπειρίας, ώστε να αναλάβουν την προώθηση της πρότασης αυτής».
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ
     Ο επικεφαλής του συνδυασμού
 Ιατρός Καρδιολόγος  Ηλίας Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου