Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Με τις Φιλοζωικές Έδεσσας και Γιαννιτσών συναντήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τζάκρη


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 η Φιλοζωική Έδεσσας και o Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών, μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκαν με τη βουλευτή του νομού Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά και ήταν στα πλαίσια εκστρατείας της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση των μελών του Κοινοβουλίου για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς και μη. Η ανταπόκρισή της Κ.Τζάκρη ήταν θερμή και το ενδιαφέρον γνήσιο. Μερικά από τα σημεία που θίχθηκαν, θα ήταν χρήσιμο να καταγραφούν και είναι αυτά που αφορούν:..

 
-Το νομικό πλαίσιο που θα υποχρεώσει με πρόστιμα και κυρώσεις τους Δήμους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο θέμα των αδέσποτων ζώων.
 

-Την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων που το κόστος της την κάνει δύσχρηστη: Το περίφημο "τσιπ" χρεώνεται περίπου 40-50 ευρώ από τους ιδιώτες κτηνιάτρους. Αν θεσπιστεί ώστε η τοποθέτησή του να γίνεται στα δημόσια κτηνιατρεία ή από ζωοτεχνολόγους και ο ιδιοκτήτης ζώου να χρεώνεται μόνο την αγορά του τσιπ (που κοστίζει 5-6 ευρώ!) είναι βέβαιο ότι το μέτρο θα λειτουργήσει. Έτσι η υποχρεωτική σήμανση θα έχει παρόν και μέλλον και πολλαπλά ωφέλη.
 

-Την αύξηση των προστίμων στις περιπτώσεις δηλητηριάσεων και κακοποιήσεων ζώων.
 

-Το θέμα των κυνηγητικών σκυλιών που στο σύνολο των αδέσποτων ζώων παίρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά.
 

-Την απαγόρευση πώλησης ζώων στα pet shop.
 

-Την διενέργεια στειρώσεων και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους χωρίς να απαιτείται η απαραίτητη επίβλεψη Έλληνα κτηνιάτρου.
 

-Την απαγόρευση εισαγωγής σκυλιών από το εξωτερικό για εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι ο πληθυσμός των σκυλιών να προσεγγίσει λογικό αριθμό.
 

-Την σύσταση επιτροπής παρά τω Πρωθυπουργώ, ανθρώπων του πνεύματος με φιλοζωικά αισθήματα, ως συμβουλευτικό όργανο στο ευαίσθητο αυτό θέμα που φωτογραφίζει, αν μη τι άλλο τον πολιτισμό μας...
 

Η ενημέρωση έλαβε τέλος με τις απαραίτητες χειραψίες, την φωτογραφία και την υπόσχεση.
 

Τέλη Σεπτέμβρη αναμένεται και η ψήφιση της τροπολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου