Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε διαπραγματεύσεις για δάνειο η Κύπρος με τη Ρωσία


Σε διαπραγματεύσεις για σύναψη δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ βρίσκεται η Κύπρος με τη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.
"Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου", σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου...


..."Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα €2,5 δισ. αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία", είπε, χωρίς να επεκταθεί.
Η Κύπρος έχει χρέος ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ ενώ οι δεσμοί της με τη Ρωσία είναι στενοί καθώς εκατοντάδες ρωσικές επιχειρήσεις έχουν έδρα στην Κύπρο.
Η πιθανή σύναψη ενός δανείου θα χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει τμήμα του χρέους αλλά και να τονώσει τη ρευστότητα στην οικονομία και να υποστηρίξει τις επενδύσεις, είπε ο Κίκης Καζαμίας.
Σήμερα, οι εφημερίδες "Πολίτης" και "Φιλελεύθερος", επικαλούμενες κυβερνητικές πηγές έγραφαν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως το επιτόκιο του δανείου θα κυμαίνεται πιθανότατα στο 4,5%.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου