Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πολικές συνθήκες για τους Αθλητές του Φ.Ο. Αριδαίας

Με επιστολή την οποία απέστειλαν δημόσια οι αθλητές και τα μέλη των τμημάτων υποδομής του Φ.Ο. Αριδαίας θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία με την οποία τους αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι αρμόδιοι αφήνοντάς τους να προπονούνται καθημερινά στο δημοτικό γυμναστήριο σε συνθήκες απαράδεχτες καθώς όπως αναφέρουν η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 6 βαθμούς.

Αναλυτικά η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Ημέρα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, αναλογίζομαι και σκέφτομαι πάλι πώς θα πάω να προπονηθώ και σήμερα στο κλειστό. Θυμάμαι πριν από λίγο καιρό έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, τότε όλοι οι αρμόδιοι (δήμαρχοι, πρόεδροι κ.ο.κ.) καυχιόνταν και γυρνούσαν υπερήφανοι και χαμογελαστοί στους χώρους του γυμναστηρίου, κάνοντας δηλώσεις σε κάμερες και μικρόφωνα, τώρα πού είναι όλοι αυτοί; Εδώ και 20 ημέρες που από την παγωνιά στο εσωτερικό αυτού του κτιρίου δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε, πώς θα μπορούμε να γυμναστούμε αν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, άλλωστε οι περισσότεροι τραυματισμοί προέρχονται από μη σωστή προθέρμανση των αθλητών.
Το βασικό και μόνιμο εμπόδιο, το κρύο που επικρατεί σε όλους τους χώρους του γυμναστηρίου. Στο γήπεδο του μπάσκετ που είναι γεμάτο από μικρά παιδιά η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 6 βαθμούς καθημερινά, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, απλώς δεν υπάρχει πετρέλαιο. Φήμες λένε ότι όλα τα βενζινάδικα της Μακεδονίας έχουν ελλείψεις στο πετρέλαιο κι αναμένονται βυτιοφόρα από Σαουδική Αραβία για να ξαναγεμίσουν. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν ακόμα και air condition στην αίθουσα της άρσης βαρών, αλλά και αυτά δεν λειτουργούν, είναι εξαιρετικά ανέφικτο από ό,τι γνωρίζω να στείλουν κάποιον ηλεκτρολόγο από αυτούς που εργάζονται στο δήμο ώστε να δει τι ακριβώς έχει και να το επισκευάσουν. Εν τέλει, δεν υπάρχει θέρμανση σε ένα από τα ωραιότερα και πολυτιμότερα κτίρια της Αλμωπίας, δεν υπάρχει ούτε ζεστό νερό, μοναχά υγρασία και δυσωδία.
Για αυτόν τον λόγο εκφράζουμε με αγανάκτηση τα παράπονά μας εδώ (αφού όσες φορές απευθυνθήκαμε σε κάποιον για τους παραπάνω λόγους δεν δεχθήκαμε καμία απάντηση) ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι κατάσταση επικρατεί σε ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο φιλοξενεί αθλητές του μπάσκετ οι οποίοι αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική και αθλητές της άρσης βαρών που έχουν προσφέρει ουκ ολίγα μετάλλια στην περιοχή μας. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι τι σημαίνει για εμάς αυτό το γυμναστήριο και πόσα χρόνια έχουμε περάσει εκεί μέσα, προσφέροντας χαρά σε γνωστούς, σε συγγενείς, σε φίλους και στην ευρύτερη κοινωνία.
ΥΓ. Φυσικά, όποιος δεν πιστεύει τα παραπάνω μπορεί να επισκεφτεί ένα απόγευμα το γυμναστήριο και να το διαπιστώσει και ο ίδιος από κοντά. Με εκτίμηση, οι αθλητές του Φ.Ο. Αριδαίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου