Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Σε έξι μήνες η ίδρυση του νέου κόμματος, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος



Σε ένα εξάμηνο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι η «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» (ΡΙΚΣΣΥ) δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ νούμερο 2.

Πρόσθεσε ότι το νέο κόμμα δεν θα είναι διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι νέο, με τη «δοσολογία» του νέου πολιτικού σχήματος να είναι δύο- τρεις έμπειροι πολιτικοί και με τους υπολοίπους να είναι καινούργιοι...

Ο κ. Λοβέρδος με μέλη της ΡΙΚΚΣΥ παρουσίασε δέσμη προτάσεων εξάμηνης διάρκειας για την ανάπτυξη και τον απεγκλωβισμό της οικονομίας από τη γραφειοκρατία.
Σε ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι θα ψηφίσει τη θέση της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του σε περίπτωση ανασχηματισμού είπε ότι η απάντησή του εξακολουθεί να είναι «όχι».
Άσκησε κριτική στα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι στη συμπολίτευση υπάρχει διαγκωνισμός τακτικισμού και στην αντιπολίτευση έλλειμμα προτάσεων, με αποτέλεσμα να υφίσταται ένα τεράστιο κενό, κατάσταση η οποία πρέπει να αλλάξει άμεσα.
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που χρειάζεται, όπως είπε, συμμαχίες χωρίς αποκλεισμούς.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι προτάσεις θα αποσταλούν την Τετάρτη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης και θα κατατεθούν ως πρόταση νόμου στη Βουλή σε έναν μήνα.
Παράλληλα, όπως ανήγγειλε ο ίδιος, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα κατατεθεί πρόταση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την μέριμνα του κράτους προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Πυλώνας των προτάσεων είναι το θέμα της απλούστευσης και συντόμευσης των αδειοδοτήσεων σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας, τόσο στην τεράστια κατηγορία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και των υποδομών τουρισμού και μαρινών αλλά και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποτελεί μία καινοτομία χωρίς γενικότητες και βερμπαλισμούς, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι το 2016, τις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη αντιυφεσιακής πολιτικής, που επιβάλλει το «τώρα».
Η πρόταση αφορά ουσιαστικά την κατάργηση των αδειοδοτήσεων στο 95% των δραστηριοτήτων και η αντικατάστασή τους από αυτοαδειοδοτήσεις που θα φέρουν την υπογραφή και ευθύνη των αρμοδίων επιστημόνων, ενώ ο δημόσιος έλεγχος θα είναι μόνο κατασταλτικός, αλλά με άμεση επίλυση των ενστάσεων από τριμελείς διοικητικές επιτροπές.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω την Ελλάδα στα χέρια μας, είπε ο Α. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο και την πορεία των συγκεκριμένων προτάσεων για ανάπτυξη και δικαιοσύνη κινείται η «ΡΙΚΣΣΥ» με πρώτη δημόσια παρέμβαση τη σημερινή την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες.
Ο ίδιος επισήμανε ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια, τόσο μαζί με τον Χρήστο Αηδόνη στη Βουλή- με τον οποίο συμμερίζεται την αντιυφεσιακή πολιτική- όσο και στον αρμόδιο υπουργό για να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι προτάσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου