Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Σύνταξη αγροτών με ανώτερο όριο ασφάλισης τα 40 χρόνια»



«Σύνταξη αγροτών με ανώτερο όριο ασφάλισης τα 40 χρόνια», αυτό τόνισε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την περασμένη Πέμπτη.Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Τζαμτζής για πολλοστή φορά για την αλλαγή του πλαισίου συνταξιοδότησης των αγροτών.Ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε στον κ. Βρούτση ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι χρονολογίες. Ο λόγος είναι ότι ο ΟΓΑ είναι πλέον ο κύριος Ασφαλιστικός Φορέας των αγροτών και οι αγρότες πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές.


Κατά τον κ. Τζαμτζή δεν υπάρχει δικαιολογία να μην εξισωθούν τα ασφαλιστικά όρια των αγροτών με των υπολοίπων εργαζομένων. Διότι εάν ένας αγρότης ασφαλιστεί στα 20 του χρόνια, θα πάρει σύνταξη στα 67, δηλαδή μετά από σαράντα επτά έτη ασφάλισης.

Δεν επιτρέπεται ούτε ο αγρότης, ούτε η αγρότισσα να παίρνουν σύνταξη μετά από 47 χρόνια ασφάλισης δουλεύοντας σκληρά σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν σύνταξη το αργότερο από σαράντα χρόνια ασφάλισης. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους αγρότες. Σήμερα όπως είναι η ρύθμιση είναι δυσμενής για τους αγρότες και πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Βρούτσης άκουσε με προσοχή το θέμα και τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και υποσχέθηκε ότι θα το επανεξετάσει με την νέα διοίκηση του ΟΓΑ που θα τοποθετηθεί άμεσα.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο κ τζαμτζη...καλα τα λετε..40 χρονια μιας κ δεν κουραζονται πολυ..εσεισ κ τζαμτζη στα ποσα χρονια θα παρετε συνταξη?ολοι μερα να φορατε κουστουμι κ να λετε συνεχεια ναι..ναι..στα 2 χρονια πρεπει εσεις..κ πολλα ειπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή