Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κατατέθηκαν 108 επενδυτικά έργα για τη Β.Ελλάδα



Τρόπους για να φέρουν ανάπτυξη και επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, που πλήττεται έντονα από την ανεργία, αλλά και από τον ανταγωνισμό με τους βόρειους γείτονες, αναζήτησαν σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, και ο υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Θ.Καράογλου παρουσίασε στο Ν.Μηταράκη 108 επενδυτικά σχέδια για τη Βόρεια Ελλάδα,  προϋπολογισμού περίπου 500 εκ. ευρώ, που κατατέθηκαν ως τις 15 Ιανουαρίου 2013 στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΜΑΘ...
Και οι δύο εξέφρασαν την κοινή τους πεποίθηση ότι το 2013 η κυβέρνηση θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, με τις απαραίτητες πάντα πολιτικές παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση ώστε να επιτευχθεί αμεσότερη προσέλκυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επενδύσεων, πάταξη της γραφειοκρατίας, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Περιφέρειας και των Δήμων μέσω έργων ΣΔΙΤ, και προώθηση των εξαγωγών.

Ο Ν.Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαζόμενος Εθνικός Φορέας Εξωστρέφειας θα έχει την έδρα του στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εδρεύει ο ενιαίος φορέας εκθέσεων, που θα προκύψει από την ενοποίηση της ΔΕΘ ΑΕ με τη Helexpo AE. Πρόσθεσε ότι ο νέος αναπτυξιακός και επενδυτικός νόμος στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας, κάτι το οποίο -όπως είπε- είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την προσέγγιση επενδύσεων και ότι θα δώσει περισσότερη ρευστότητα στην αγορά. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου