Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βρήκαν το κουράγιο και χάρισαν όργανα του 4χρονου παιδιού τους



Μόνο συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των γονέων ενός τετράχρονου παιδιού που νοσηλευόταν με πολυοργανική ανεπάρκεια. Χάρισαν τους κερατοειδείς του σε έναν 23χρονο κι έναν 26χρονο.Έχαναν το παιδί τους. Κι όμως μέσα στον πόνο τους οι γονείς βρήκαν το κουράγιο και δώρισαν τους κερατοειδείς του σε δύο νέους ανθρώπους. Το τετράχρονο παιδί κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσομομείου Θεσσαλονίκης. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής ..
οφθαλμιατρικής και διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Οικονομίδης οι γονείς του 4χρονου πρόσφεραν τους κερατοειδείς του, εκ των οποίων ο ένας μεταμοσχεύτηκε σήμερα σε έναν 23χρονο που πάσχει από κερατόκωνο ενώ ο άλλος θα μεταμοσχευθεί τη Δευτέρα σε έναν 26χρονο.
Δώρο ζωής απο 40χρονο

Ο άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Παπανικολάου μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου χάρισε ζωή αλλά και φως με τα όργανά του. Η καρδιά μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε 42χρονο στο Ωνάσειο, το ήπαρ σε 62χρονη η οποία έπασχε από πρωτοπαθή χολική κίρρωση στο Ιπποκράτειο, ο ένας νεφρός σε 32χρονο στο Ιπποκράτειο και ο δεύτερος νεφρός σε 65χρονο στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευτούν τις επόμενες μέρες στην Οφθαλμολογική του Παπανικολάου.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι χάρισες ζωή και όνειρα σε άλλους ανθρώπους. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε με σοβαρότητα την οικογένειά μας και ιδιαίτερα τα παιδιά μας ότι αν πάθουμε κάτι και δεν υπάρχει σωτηρία επιβάλλεται να δωρίσουν τα υγιή μας όργανα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη για να ζήσουν. Πραγματικά αξίζει μια τέτοια πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή