Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Aγαπούλα, δεν ξέρεις ότι τα Σκόπια είναι προάστιο του Κιλκίς;



«Προάστιο του Κιλκίς» χαρακτήρισε τα... Σκόπια, όπου είχε συλληφθεί, ο Μάκης Ψωμιάδης απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προσπαθώντας να πείσει στους δικαστές ότι δεν ήταν φυγόδικος, καθώς δεν θέλησε να απομακρυνθεί και πολύ από τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο Μ. Ψωμιάδης αφού εμφάνισε τον εαυτό του ως ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρνούμενος τις σε βάρος του κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την
Ελλάδα για να…ξαναγυρίσει.
«Εγώ φταίω. Ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου. Και πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω.. .Τα Σκόπια είναι ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς… Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από τη Δικαιοσύνη».
Ο άλλοτε μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου κράτησε για τον εαυτό του το ρόλο του άτυπου συμβούλου του γιου του Σταύρου και υποστήριξε πως ο ίδιος ενέπνεε το… σεβασμό λέγοντας: «Στο ποδόσφαιρο με σεβόντουσαν γιατί ήμουν έμπειρος και καθαρός παράγοντας.. Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες. Δεν ξέρω το λόγο που μου τις απέδωσαν». Και δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Ελπίζω μέχρι να αποβιώσω να έχω μάθει τους εμπνευστές».

Ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομο στοιχηματισμό, εκβίαση και άλλες αξιόποινες πράξεις απέδωσε την εμπλοκή του σε «κάποιους που θέλουν να μου κάνουν κακό», κάνοντας λόγο και για τα «μεγάλα σαλόνια που άρχισαν τα μαχαιρώματα», καθώς «παίζονται παιχνίδια συμφέροντος».
 
Όσο για το γιο του Σταύρο είπε πως είναι για τα...  λούνα παρκ, όπως και ο προπονητής της ΠΑΕ Καβάλας κ. Παπακώστας. «Αυτοί οι δύο είναι για κανένα Λούνα Πάρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση. Μιλάω για ανικανότητα. Είναι ανίκανοι να κάνουν αυτά που λέει το κατηγορητήριο. Είναι μορφωμένοι και μοιάζουν σαν τη μύγα μες το γάλα στο χώρο». Επίσης ισχυρίστηκε πως μολονότι ήταν άτυπος σύμβουλος του γιου του άφηνε την εντύπωση να καλλιεργείται πως σχετίζεται με την ΠΑΕ για να προστατεύσει το Σταύρο Ψωμιάδη από όσους ήθελαν να του κάνουν κακό.
 
Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν ο μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας και πως ο πατέρας του ήταν απλός φίλαθλος της ομάδας.
«Είναι άδικο να είμαι εδώ. Δεν έχω μάθει να κάνω δουλειές εκβιάζοντας», υποστήριξε, προσθέτοντας πως «είναι αστείο να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση».
 
Αναφερόμενος επίσης στα χρήματα που επένδυσε στην ομάδα ισχυρίστηκε πως από τα 18 του ασχολήθηκε με τον ιππόδρομο και στη συνέχεια με το real estate ενώ την τελευταία δεκαετία, ο 29χρονος κατηγορούμενος είπε ότι δήλωσε στην εφορία έσοδα που συνολικά ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου