Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η Ελλάδα του success story, δεν μπορεί να στείλει ένα δάσκαλο στο σχολείο της Συκιάς Χαλκιδικής!



Μπορεί να έχουν πετύχει το πρωτογενές «πλεόνασμα», μπορεί ο πρωθυπουργός να εξαγγέλλει δωρεάν wifi σε κάθε ραχούλα και χωριό, αλλά το να βρεθεί δάσκαλος για τα παιδιά της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου Συκιάς στη Χαλκιδική, είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Οι γονείς των παιδιών, που τα βλέπουν να κάθονται στο σπίτι, ή να πηγαίνουν σε μία σχολική αίθουσα χωρίς δάσκαλο, και να χάνουν μαθήματα, τα οποία δεν πρόκειται να αναπληρωθούν έχουν φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο.

Μετά από προηγούμενες κινητοποιήσεις και αφού χτύπησαν πόρτες δημάρχων και βουλευτών, χωρίς όμως να πετύχουν τίποτα, αποφάσισαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου να επισκεφθούν την περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθούν.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές όλων των τάξεων, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, απέχουν από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όπως είπε στους UR, η Μαρία Γκουβέλα, κάτοικος της περιοχής, τα παιδιά της Ε’ τάξης από την έναρξη της χρονιάς μέχρι και σήμερα, έχουν κάνει μόλις δύο εβδομάδες μάθημα, καθώς η δασκάλα που υπήρχε έφυγε με μετάθεση και δεν αναπληρώθηκε.  «Πήραμε μία δέσμευση από τον βουλευτή  κ.Καρανάσιο ότι μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά ξέρετε πόσες Δευτέρες ακούσαμε μέχρι τώρα;» τονίζει.
Διαβάστε την επιστολή που κοινοποίησαν από τα τέλη του Οκτωβρίου στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και βγάλτε συμπεράσματα!
      
Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,  εμείς οι Γονείς των μαθητών της Ε’ τάξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς, μετά από την ενημέρωση που είχαμε από τον βουλευτή  κ.Καρανάσιο αλλά και από τον Δήμαρχο Σιμωνίας  κ. Τζίτζιο  ότι επικοινώνησαν μαζί σας και τους υποσχεθήκατε ότι θα λύνατε άμεσα το πρόβλημα μας, αλλά και σε ένδειξη καλής θέλησης αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και να περιμένουμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Σήμερα 30 Οκτωβρίου 2013  τα παιδιά μας συνεχίζουν να μένουν σπίτι και δεν έχουμε λάβει καμία υπεύθυνη ενημέρωση από κανέναν για το πρόβλημα μας. 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα τα παιδιά της Ε΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Συκιάς  έχουν χάσει δεκάδες ώρες μαθημάτων που δεν θα καλυφτούν ΠΟΤΕ μιας και έχουμε φτάσει στο τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας του σχολείου .

Με την συμπαράσταση  του συλλόγου Γονέων οι οποίοι δεν θέλουν να  επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο ο εμπαιγμός των παιδιών τους , εμείς οι  Γονείς της Ε' τάξης Δημοτικού ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίσαμε να μένουμε έξω απ τα σχολείο για όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου αλλά και να συνεχίσουμε την αποχή των παιδιών  μας από το σχολείο .
Στον αγώνα μας αυτό συμπαραστάτες θα είναι σχεδόν όλοι οι Γονείς των μαθητών όλων των τάξεων που γνωρίζοντας  ότι, αύριο στην ιδία θέση  μπορεί να είναι το δικό τους παιδί,  αποφάσισαν να απέχουν  επ αόριστο  και τα δικά τους παιδιά και να θέσουν με αυτό τον τρόπο το σχολείο μας  που υπολειτουργεί εκτός λειτουργίας.
Γνωρίζοντας  ότι ,δεν είναι δυνατή η αποχώρηση αποσπώμενου εκπαιδευτικού από το σχολείο πριν από την αντικατάσταση του από άλλο εκπαιδευτικό, μόνιμο ή προσωρινό αναπληρωτή, ώστε να μη διακόπτεται η διδασκαλία των μαθημάτων ζητάμε την άμεση κάλυψη της θέσης  για το καλό των παιδιών μας .
Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να πρέπει να  κάνουμε αιτήσεις για την κάλυψη της θέσης του εκπαιδευτικού, μιας και η μόρφωση των παιδιών μας είναι  δικαίωμα τους αλλά και υποχρέωση σας  και περιμένουμε με αγωνιά τις ενέργειες σας».

unitedreporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου