Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αντιδρούν οι Δήμαρχοι στην πρόταση Σαμαρά για τον φόρο στα ακίνητα



Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην οποία αναφέρθηκε στην ιδέα της είσπραξης φόρων στα ακίνητα από τους δήμους.
«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το κράτος και η πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό νέα βάρη στην Αυτοδιοίκηση. Επιτέλους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της Κυβέρνησης, ούτε του Κράτους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ασκούνης.Όπως είπε, «η Τοπική
Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της αυτοτέλεια που απορρέει από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση έχει και θεσμοθετημένα όργανα και εκπροσώπους για κάθε ολοκληρωμένη πρόταση και για κάθε καλοπροαίρετο διάλογο».

«Ζητάμε συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση για το ρόλο του θεσμού και της Αποκέντρωσης. Αποσπασματικού χαρακτήρα προτάσεις δε γίνονται αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους και ιδιαίτερα όταν δεν έχει προηγηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος. Εξάλλου, οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για συνάντηση μαζί του, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό» κατέληξε ο κ. Ασκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου