Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι


Έναν δημόσιο τομέα με 151.500 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2015 υποσχέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στο κλιμάκιο της τρόικας που συναντήθηκε χθες μαζί του στο πλαίσιο του τρίμηνου ελέγχου.

Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι τηρείται η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων (1 προς 10) «με προσοχή» για να αποφευχθεί «η λειτουργική κατάρρευση του κράτους». Διευκρίνισε ότι η μείωση κατά 151.500 άτομα (εκ των οποίων 40.000 έκτακτοι) προκύπτει μόνο από αποχωρήσεις προσωπικού και όχι απολύσεις...

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι είναι έτοιμο το Π.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία, μέσω της οποίας θα αναζητείται λύση για το πλεονάζον προσωπικό φορέων που καταργούνται. Βάσει του Π.Δ. το 10% θα μετατάσσεται και το 30% θα γίνεται «ορισμένου χρόνου», ενώ οι υπόλοιποι «πλεονάζοντες» θα πληρώνονται για ένα χρόνο με το 60% των αποδοχών τους. Ο κ. Ρέππας παρέθεσε την πρόοδο που γίνεται σε άλλα μέτρα, όπως η μείωση των συμβασιούχων κατά 50%, η αύξηση ωραρίου κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα, το νέο Βαθμολόγιο και Ποινολόγιο -ενώ για το Μισθολόγιο παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου