Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Χαστούκι από ΠΓΔΜ η Ελλάδα

Κατώτερη των προσδοκιών η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από την ΠΓΔΜ με 58-72, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ. Κακή στην επίθεση η Εθνική μας κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά και έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παράλληλα, χάθηκε και το πλεονέκτημα που είχαμε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο, στον οποίο τώρα η κατάσταση περιπλέκεται.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως οι σκοπιανοί θα προσπαθήσουν με τη σκληρή τους άμυνα να κάνουν...

...δύσκολη τη ζωή των διεθνών μας και σε ένα βαθμό τα κατάφεραν, καθώς για ένα ακόμη παιχνίδι η Εθνική μας ήταν άστοχη από την περιφέρεια.
Μόνο ο Ζήσης έδωσε κάποιους πόντους μακριά από το ζωγραφιστό και κατά τα άλλα η Ελλάδα απειλούσε τους σκοπιανούς κυρίως με τις ενέργειες του Γιάννη Μπουρούση, ενώ κατάφερε να ανανεώσει και κάποιες επιθέσεις, έχοντας καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ. Εστω και δύσκολα, λοιπόν, η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατάφερε να έχει το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (18-16, 10`).

Επίθεση... κάτω από τη βάση
Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα διάβασε πολύ καλύτερα το παιχνίδι της ΠΓΔΜ και βελτιώθηκε στην άμυνα. Στην επίθεση, όμως, είχε σοβαρά προβλήματα και δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στο καλάθι. Με συγκομιδή 11 πόντων σε 10 λεπτά, η Εθνική μας ασφαλώς δεν μπορούσε να κρατήσει τα ηνία του αγώνα.
Με δύο τρίποντα οι σκοπιανοί προσπέρασαν στο τέλος του ημιχρόνου (30-26) και η Εθνική απλώς μείωσε σε 29-30 με τον Καϊμακόγλου, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο πρώτο μισό.

Αντεπίθεση με Batman, αλλά...
Η Ελλάδα ξεκίνησε καλύτερα την τρίτη περίοδο κι αυτό γιατί ανέβασε αισθητά την απόδοσή του ο Αντώνης Φώτσης. Με τον Batman η Εθνική μας προσπέρασε με 35-32, ωστόσο, στη συνέχεια πέταξε στα σκουπίδια αυτό το προβάδισμα.
Κακές επιλογές στην επίθεση και λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους σκοπιανούς να ξαναμπούν μπροστά και μάλιστα να φτάσουν τη διαφορά ακόμη και στους 8 πόντους (42-50), με τους ΜακΚάλεμπ και Αντιτς να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά.
Ευτυχώς, η Ελλάδα κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο με ένα μικρό σερί 5-0 και να μειώσει σε 47-50 (30`).
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Ελλάδα να κρατάει σχεδόν 3 λεπτά τους σκοπιανούς χωρίς καλάθι, αλλά στο ίδιο διάστημα να έχει σημειώσει μόλις ένα καλάθι και το ματς να είναι στον πόντο (49-50).

Με την πλάτη στον τοίχο
Η... τιμωρία δεν άργησε να έρθει για την Ελλάδα που δέχθηκε σερί 7-0 από την ΠΓΔΜ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (57-49, 34`).
Ο Ηλίας Ζούρος ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά δεν έβγαλε κάποιον άσο από το μανίκι του. Η ΠΓΔΜ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, καθώς είχε και το μπόνους των βολών σε κάθε φάουλ της Εθνικής μας, που είχε από το 5ο λεπτό, πέντε ομαδικά.
Οι σκοπιανοί ήταν εύστοχοι από τη γραμμή και με τη διαφορά στο +12, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε ήταν δύσκολο να χάσουν.
 
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 48-50, 58-72
ΕΛΛΑΔΑ (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπ.), Ζήσης 9 (8 ριμπ.), Βασιλειάδης 3, Καλάθης 7, Φώτσης 16, Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6, Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 27, Β. Στογιανόφσκι, 3 Ντ. Στογιανόφσκι 3, Σιμονόφσκι, Γκετσέφσκι 11, Άντιτς 12 (8 ριμπ.), Τσεκόφσκι 11, Σαμαρτζίσκι.

Χαστούκι και τώρα το Μαυροβούνιο
Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά ήταν σε κακή μέρα και τελικά γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση, η οποία ασφαλώς και δεν την κολακεύει. Εχασε το ματς και την ευκαιρία να κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παράλληλα, πετάξαμε στα σκουπίδια το πλεονέκτημα που είχαμε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο μετά τη νίκη των Σκοπίων επί της Κροατίας.
Πλέον η Εθνική μας πρέπει να αφήσει πίσω αυτή την κακή εμφάνιση και την ήττα. Ακολουθεί άλλωστε την Κυριακή (4/9) το ματς με το Μαυροβούνιο, στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Πηγή  sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου