Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σενάρια συγχώνευσης Vodafone-Wind Hellas


Πληροφορίες για έντονες συζητήσεις μεταξύ μετόχων της Vodafone και της Wind για το ενδεχόμενο συγχώνευσης, διαρρέονται στην Ελλάδα. Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως αν και οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται πρώιμες, η πίεση που δημιουργεί η κρίση στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, φαίνεται ότι έφερε σε αδιέξοδο τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια  που ελέγχουν τη Wind Hellas...



"Οι Αμερικανοί επενδυτές διέθεσαν 820 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Wind Hellas τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά για την εξέλιξη της εταιρείας θα έπρεπε να επενδύσουν άλλα 300-350 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 130 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει η απόκτηση-ανανέωση συχνοτήτων που επιδιώκει η κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ επιπλέον 200 εκατ. ευρώ απαιτούνται για την ανάπτυξη εξελιγμένων δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G)" αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην Ελλάδα.
Η Vodafone, βλέποντας το αδιέξοδο αυτό, «πολιορκούσε» τη Wind Hellas -ειδικά κατά τις περιόδους αναδιοργάνωσης του δανεισμού της τελευταίας- τα τελευταία 1-2 χρόνια. Αρχικά είχε προτείνει η εταιρεία να καταστεί ιδεατός πάροχος (MVNO) της Vodafone, σενάριο που απέρριψε ο πρώην ιδιοκτήτης της Wind Hellas, Ναγκίμπ Σαουίρις. Η Vodafone απέβλεπε στο πελατολόγιο της ανταγωνίστριας Wind ως το μοναδικό εργαλείο αύξησης του μεριδίου της στην ελληνική αγορά και όχι στο δίκτυό της και τις τεχνικές της υπηρεσίες.

Πηγή  sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου