Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική ποδοσφαίρου: Για τη νίκη (μισή πρόκριση) στο Ισραήλ


Η Ελλάδα στις 16.00 δίνει κρίσιμη μάχη για το εισιτήριο στην τελική φάση του Euro 2012

Μολονότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος υπερτονίζει ότι η σημερινή (16.00, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη) αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ δεν είναι τελικός, η Ελλάδα εφόσον νικήσει θα έχει κάνει (ίσως) το σημαντικότερο βήμα για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2012. Αφενός θα ξεφύγει σημαντικά από το τρίτο στη βαθμολογία Ισραήλ, αφετέρου θα αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Κροατία, την οποία έχει να αντιμετωπίσει στην Αθήνα...


Δεδομένου ότι το Ισραήλ παίζει το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση και «καίγεται» για τη νίκη, η Εθνική μας ομάδα θα περιμένει να ανοιχτεί η ομάδα του γάλλου προπονητή κ. Λουί Φερναντέζ προφυλάσσοντας τα νώτα της και χτυπώντας κυρίως με αντεπιθέσεις στο σύστημα 4-3-3 που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο κ. Σάντος.
Η απουσία του τιμωρημένου στόπερ της Βέρντερ Βρέμης Σωκράτη Παπασταθόπουλου προβληματίζει τον πορτογάλο κόουτς, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει στη θέση του τον έτερο «Γερμανό» Κυριάκο Παπαδόπουλο που αγωνίζεται στη Σάλκε. Η δεύτερη θέση στο κέντρο της άμυνας είναι καπαρωμένη από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο νιόφερτος Γιάννης Ζαραδούκας, ελλείψει του τραυματία Νίκου Σπυρόπουλου και του ανέτοιμου Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή. Για το τέρμα προβάδισμα έχει ο Μιχάλης Σηφάκης.
Στα χαφ ο κ. Σάντος πιθανότατα θα εμπιστευτεί την εμπειρία του Κώστα Κατσουράνη, του Γιώργου Καραγκούνη και του Παντελή Καφέ, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Σαμαράς και Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Επίσης, στην αποστολή βρίσκονται και οι : Αλέξης Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Φωτάκης, Γρηγόρης Μάκος, Θάνος Πέτσος, Γιάννης Φετφατζίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος.
Το Ισραήλ θα παραταχθεί με σύστημα 4-5-1 και τους Αουάτ, Σπούνγκιν, Γκέρσον, Μπεν Χαΐμ, Ταουάτχα, Ζαχάβι, Καγιάλ, Μπεναγιούν, Ραφαέλοφ, Νάτσο και Σέχτερ.
Οι διεθνείς μας πάντως εκτός από τους παίκτες του Ισραήλ και την εχθρική ατμόσφαιρα στο… καυτό «Μπλουμφιλντ Στάντιουμ» θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στις 4 το μεσημέρι αναμένεται πολλή ζέστη και υψηλά επίπεδα υγρασίας…

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου
1.ΕΛΛΑΔΑ 14 (6 αγ.) 8-3
2.Κροατία 13 (6 αγ.) 10-3
3.Ισραήλ 13 (7 αγ.) 10-7
4.Γεωργία 9 (7 αγ.) 5-5
5.Λετονία 4 (6 αγ.) 5-9
6.Μάλτα 0 (6 αγ.) 2-13

Πηγή  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου