Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Σόντρα για τα θέματα του τελευταίου Δ.Σ. του Δήμου Έδεσσας


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 29 Αυγούστου, τόσο εκτός ημερησίας διάταξης όσο και στα θέματα της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα για τα οποία εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας τους αισθανόμαστε την ανάγκη της δημόσιας επικοινωνίας της θέσης μας. Παράλληλα, οφείλουμε να καταδείξουμε μέσα από την παράθεση αυτή το μέγεθος και το βάθος της συναλλαγής της Δημοτικής αρχής και την ικανοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου καθώς επίσης και την ύποπτη αδυναμία της να ξεχωρίσει και να διεκδικήσει τα συμφέροντά του.
 

Ειδικότερα για τα θέματα:..

 
α. Αποδοχή παραχώρησης στρατοπέδου ¨Καλιαγκάκη¨ - ( Κλεισοχώρι)

Μέ τον Ν. 2745 του 1999, καθορίζεται η διαδικασία αποδέσμευσης και αξιοποίησης χώρων που στο παρελθόν ήταν στρατόπεδα, από το Ύπουργείο Εθνικής Άμυνας και προβλέπει μετά από αίτημα του Δήμου την από κοινού εκμετάλλευση με ποσοστό 50%.
 

Ο Δήμος μας, έχει ζητήσει την παραχώρηση του στρατοπέδου ¨Καλιαγκάκη¨, προκειμένου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονία να αναπτυχθούν επιπλέον τμήματα του.
 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμφώνησε στην παραχώρηση του στρατοπέδου και ζήτησε την από κοινού εκμετάλλευση με το Δήμο μας.
 

Τό Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του απέρριψε τις προυποθέσεις παραχώρησης που προβλέπει ο Ν. 2745 /99 και ζήτησε την καθαρή και πλήρη απόδοσή του στον Δήμο Έδεσσας επικαλούμενο τον τρόπο και τους όρους παραχώρησης της Δημοτικής Έκτασης στο Υπ. Εθ.Αμ για την κατασκευή του στρατοπέδου το 1951.
 

Πρόκειται δηλαδή για δημοτική έκταση του παραχωρήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό, πλέον έχουν εκλείψει οι λόγοι παραχώρησης και πρέπει να αποδοθεί ακέραιο πίσω.
 

Η μισή έκταση είναι ήδη δεδομένη με τη ψήφιση του Ν.2745/99........ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ
 

Προτείναμε για το σκοπό αυτό την κατάθεση αγωγής κατά του Υπ. Εθ.Αμ.και κάθε μορφής κινητοποίηση για την επιτυχία του σκοπού, αντί αυτού ο Δήμαρχος και η παράταξή του ψήφισαν και αποδέχθηκαν την εφαρμογή του Ν.2745/99 για την παραχώρησή του.
 

Αναγνώρισαν, παραδέχτηκαν δικαιώματα και εκχωρούν δημοτική έκταση στούς επιτελείς του Υπουργείου και την οικοπεδοποίησή της από... απόστρατους αξιωματικούς.
 

Είναι απορίας άξιο και πρέπει να εξηγηθεί:
 

- ποιός ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ είναι ο πατέρας αυτής της πρωτοβουλίας;
- σε τί αποσκοπεί;
- ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ;

 

β. Ανανέωση μίσθωσης και εκμετάλλευση του λατομείου μαρμάρων στο Νησί από την εταιρία ¨Μάρμαρα Έδεσσας Αφών Καλαντζή ΕΠΕ.¨

Έχουν ακουστεί και έχουν γραφεί πολλά για την λειτουργία του λατομείου στο Νησί απο την εταιρία ¨Αφοι Καλαντζή¨ αφού από χιλιόμετρα είναι ορατή η επίπτωση της λειτουργίας του στο περιβάλλον, σε περιοχή που προτατεύεται από ειδικές συνθήκες (περιοχή NATURA) και δεσπόζει στον χώρο των πηγών του μοναδικού και παγκόσμια αναγνωρισμένου, υγρότοπου.
 

Αποτέλεσμα των επιπτώσεων της λειτουργίας η καθολική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, και τέσσερις (4) ομόφωνες αποφάσεις, διαφορετικών συμβουλίων του Νησίου με το οποίο ζητούν την παύση της εκμετάλλευσης του λατομείου και την απομάκρυνση από τον χώρο της εταιρίας, μετά την προβλεπόμενη από τον νόμο αποκατάσταση του.
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις του από το 2007 και αφού έδωσε τον αναγκαίο χρόνο αποκατάστασης του χώρου αλλά και για την προσαρμογή της εταιρίας στο δεδομένο της αποχώρησής της από το λατομείο, απέρριψε αίτημα της εταιρίας για παράταση της μίσθωσης.
 

Η εταιρία προχώρησε σε μονομερή ανανέωση της μίσθωσης, προσβάλοντας με την ενέργειά της αυτή, τη βούληση της κοινωνίας και το κύρος του Δήμου.
 

Αγνοώντας προκλητικά τις υποχρεώσεις της απέναντι στο νόμο και το περιβάλλον, ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια των κατοίκων της περιοχής, αλαζονικά , αυταρχικά και προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της δρά αποικιοκρατικά εις βάρος των παιδιών μας...
 

Μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει κάνει τίποτα στη κατεύθυνση της αποκατάστασης του χώρου, αγνόησε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και επιβραβεύεται για τη συμπεριφορά της αυτή απο τον Δήμαρχο και την παράταξη του με την ανανέωση της μονομερούς παράτασης της μίσθωσης.
 

Για ποιό λόγο άραγε;
 

Ποιός... σοβαρός λόγος οδήγησε σε αλλαγή στάσης, τα μέλη της παράταξης του 
Δημάρχου;
 

Η... αλλαγή σ΄ολο της το μεγαλείο!!!!

Τα συμπεράσματα αγαπητοί συμπολίτες δικά σας.
 

Εμείς, θα αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές με όλες μας τις δυνάμεις από εσάς ζητάμε να κρίνετε πρώτα εμάς και μετά το ξεδίπλωμα των... πρωτοβουλιών της παράταξης του Δημάρχου.
 

Ο επικεφαλής της παράταξης
Σόντρας Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου