Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Ηρακλή

Παράταση αγωνίας για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων. Η χθεσινή εκδίκαση διήρκησε περίπου τρεις ώρες και δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το κλίμα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, κάθε άλλο παρά φιλικό προς τον Ηρακλή μπορεί να χαρακτηριστεί. Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμη και στο αίτημα του Ηρακλή για την κατάθεση υπομνημάτων, υπάρξει διαφωνία με τα μέλη της επιτροπής, τα οποία αρχικά έδωσαν προθεσμία μέχρι αύριο και κατόπιν αντίδρασης του Πέτρου Καϊμακάμη, ορίστηκε η Παρασκευή ως καταληκτική ημερομηνία. Οι νομικοί εκπρόσωποι των κυανόλευκων, έθεσαν δύο φορές αίτημα αναβολής, μιας και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να μελετηθούν τα δεδομένα της υπόθεσης, μετά την απόφαση του Διαιτητικού. Και τις δύο φορές, η απάντηση ήταν αρνητική και η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ είχαν συγκεντρωθεί εκ νέου φίλοι της ομάδας.

Αρνητική ήταν η απάντηση των δικαστών και στο αίτημα του Ηρακλή να μην γίνει δεκτή η παρέμβαση από τους δικηγόρους του Αστέρα Τρίπολης, αν και βάσει του σκεπτικού της απόφασης του Διαιτητικού, δεν είχε κανένα δικαίωμα παρουσίας, αφού από ενδεχόμενο υποβιβασμό ομάδας της Σούπερ Λίγκας, προβιβάζεται ομάδα από την Φούτμπολ Λιγκ. Ο Πέτρος Καϊμακάμης υποστήριξε ότι... "Ο κ. Τάκης ενήργησε παρά το Νόμο. Ο Ηρακλής καταδικάστηκε για έναν μόνο αγώνα. Τα άλλα είχαν παραγραφεί. Εάν υπήρχε σε αυτόν τον αγώνα γνώση των πράξεων του κ. Τάκη δεν θα έβαζε τους παίκτες και ούτε γάτα ούτε ζημιά", ενώ ο έτερος νομικός της ΠΑΕ, κ. Λύτρας, ανέφερε: "Αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού το οποίο υπάρχει γιατί προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Από αυτό, λοιπόν, προκύπτει ότι το Διαιτητικό είναι Πειθαρχικό Όργανο. Αυτό έχει το δικαίωμα να εξετάζει εάν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της ΕΠΟ. Αυτή ακριβώς είναι η αρμοδιότητά του. Η αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού, είναι σα να αμφισβητούμε την υποχρέωση να τηρούνται οι αποφάσεις".
Ερωτηματικά προκαλεί μία δήλωση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι άκυρη (!)... "Είναι άκυρη η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή. Μη σύννομη, για να μιλήσω στη δικαστική γλώσσα. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν είναι όπως η ποινική, όπου μπορείς να προσφύγεις στον Αρειο Πάγο. Οι αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας δεν ανατρέπονται, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ". Μία δήλωση που συνέπεσε χρονικά με την εκδίκαση της υπόθεσης από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

  • Μένει ο Ηλιάδης. Στο κυανόλευκο ρόστερ θα παραμείνει για δύο ακόμη χρόνια ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος συμφώνησε με τον Ανδρέα Παντελή και από χθες επέστρεψε στις προπονήσεις. Μεταξύ των δύο πλευρών επιτεύχθηκε διακανονισμός για τα οφειλόμενα, καθώς και συμφωνία για τις οικονομικές απολαβές της επόμενης διετίας.

  • Και η Σέφιλντ για Λούα Λούα. Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ βρίσκεται ο Λούα Λούα, τον οποίο θέλει ο Ηρακλής. Ισχυρός άνδρας της αγγλικής ομάδας είναι ο Μίλαν Μάνταριτς, που ήταν και στην Πόρτσμουθ όταν ο Λούα Λούα έπαιζε εκεί. Όπως αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα, η Σέφιλντ θέλει τον 31χρονο επιθετικό, και μάλιστα για το θέμα έκανε δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Γκάρι Μέγκσον: "Είμαστε σε συζητήσεις μαζί του, για να δούμε αν μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία".
  • Στις Σέρρες ο Βουτσιάς. Με τη φανέλα του Πανσερραϊκού θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο ο Πασχάλης Βουτσιάς. Ο έλληνας μέσος συμφώνησε για συνεργασία ενός έτους, μιας και δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας των κυανόλευκων για τη νέα περίοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Βουτσιάς ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που διεκδίκησε δικαστικά την ελευθερία του.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου