Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Παπούα Νέα Γουϊνέα: Εκαψαν ζωντανή 20χρονη επειδή «ήταν μάγισσα»



Μία νεαρή μητέρα καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά, επειδή κατηγορήθηκε από τον γείτονά της ότι σκότωσε τον 6χρονο γιο του, κάνοντάς του μάγια. Η 20χρονη Κεπάρι Λενιάτα «ομολόγησε» το έγκλημά της την ώρα που το εξαγριωμένο πλήθος την έσερνε από την καλύβα της, αφαιρούσε τα ρούχα της και την έκαιγε με πυρακτωμένα σίδερα.
Οι συντοπίτες της την μετέφεραν στη συνέχεια στην τοπική χωματερή, την περιέλουσαν με βενζίνη και την πέταξαν πάνω σε φλεγόμενα λάστιχα, όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο...

Η φρικτή δολοφονία συνέβη στο χωριό Παϊάλα, στα ορεινά της Παπούα Νέας Γουϊνέας, όπου πολλοί πιστεύουν ότι η μαγεία είναι υπαρκτή και μπορεί κάποιος να σκοτώσει τον εχθρό του με μάγια.
Ο επίσκοπος μιας λουθεριανής εκκλησίας που υπάρχει στην περιοχή καταδίκασε τον φόνο. «Οι φόνοι για λόγους μαγείας αυξάνονται διαρκώς και η κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει κάποιο νόμο που να σταματά αυτή την πρακτική», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Πάισο στην εφημερίδα «The National».
«Πολλοί αθώοι και αβοήθητοι άνθρωποι έχουν βασανιστεί τρομερά και έχουν δολοφονηθεί βίαια επειδή κατηγορήθηκαν για μαγεία», πρόσθεσε.
Η τραγωδία άρχισε πριν από δύο ημέρες, όταν το εξάχρονο αγοράκι παρουσίασε πόνους στο στομάχι και στο στήθος. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Mt Hagen όπου πέθανε λίγες ώρες αργότερα.
Οι συγγενείς του μικρού υποψιάστηκαν ότι κάποιος του έκανε μάγια και κάποιος τους είπε ότι δύο γυναίκες κρύβονται στο δάσος. Όταν βρήκαν εκείνες τις δύο γυναίκες, αυτές ομολόγησαν ότι του έκαναν μάγια αλλά αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για τον θάνατό του, υποδεικνύοντας ως υπαίτια την Κεπάρι Λενιάτα.
Την επόμενη μέρα, οι συγγενείς του μικρού αγοριού εισέβαλλαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, και ακολούθησε η βαρβαρότητα που ολοκληρώθηκε με το θάνατό της.  
Τις σκηνές που διαδραματίσθηκαν παρακολούθησαν οι συγχωριανοί της – μεταξύ αυτών και παιδιά – ορισμένοι από τους οποίους τραβούσαν και φωτογραφίες, οι οποίες σύντομα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να επέμβει για να σώσει την Λενιάτα, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με το εξαγριωμένο πλήθος. Κατόρθωσε όμως να σώσει τη μία από τις δύο άλλες γυναίκες, ενώ η δεύτερη κατόρθωσε να διαφύγει μόνη της.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου