Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Ι. Τσώτσου προς Υπουργό Παιδείας για την απομάκρυνση της σχολής από την Έδεσσα



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με την απομάκρυνση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Έδεσσα και η απορρόφησή του από τη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη...



Προς


Υπουργό
Παιδείας, Θρησκευμάτων
Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Κοιν:
Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ. Τζιτζικώστα 

Βουλευτές Νομού Πέλλας

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ν. Πέλλας


Κύριε Υπουργέ,
             Ανακοινώθηκε το «Σχέδιο Αθηνά» σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απομάκρυνση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Έδεσσα και η απορρόφησή του από τη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
            Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει ένα και μόνο τμήμα και με το Σχέδιο Αθηνά θα χαθεί και αυτό.
            Η παραμονή του τμήματος στην Έδεσσας είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τα οφέλη της πόλης από την οικονομία που δημιουργούν οι φοιτητές αλλα γιατί ο Νομός Πέλλας είναι ένας Νομός με πολλές επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος της πόλης της Έδεσσας συνδέεται άμεσα με την οικονομική δραστηριότητα και δυναμική του Νομού.
            Στα 9 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδείξει στην πράξη το υψηλό επίπεδο του και έχει συνεισφέρει στην τοπική επιχειρηματικότητα.
            Πιστεύουμε ότι η παραμονή του τμήματος θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων μας σε νέες βάσεις με στελέχη που είναι απαραίτητα στις επιχειρήσεις μας στις νέες συνθήκες και τον μεγάλο ανταγωνισμό.


            Επίσης οι υποδομές που υπάρχουν στην Έδεσσας μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις φιλοξενίας και άλλου τμήματος Α.Ε.Ι. ή ακόμα να προχωρήσετε στην ουσιαστική αποκέντρωση στην Περιφέρεια που έχει τις υποδομές έτοιμες με την μετακίνηση των ΤΕΙ Σϊνδου που έχουν συσσωρευτεί στην Θεσσαλονίκη στους Νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Ο Πρόεδρος



Ιορδάνης Τσώτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου