Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Γιάννη Σόντρα για την κατάργηση του τμήματος στην Έδεσσα

Τις θέσεις του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Γιάννης Σόντρας σχετικά με την κατάργηση του τμήματος Μάρκετιγκ στην Έδεσσα και τη μεταφοράς του στην Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι.
Όπως σε όλα τα μέτωπα έτσι και σε αυτό της παιδείας, άρον –άρον, η πολιτεία προχωρά σε μεταρρυθμιστικές τομές, κατ΄ επιταγή των δανειστών της χώρας...

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς καν να μετρηθούν οι συνέπειες στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην περίφημη περιφερειακή ανάπτυξη,
ο Υπουργός Παιδείας και οι συνεργάτες του, με ακραίο μικροπολιτικό τοπικισμό, έκοψαν στα μέτρα του ακαδημαϊκού κατεστημένου, το « όραμα »  για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατέθεσαν το περιβόητο, σχέδιο ¨ΑΘΗΝΑ¨ για  διαβούλευση και έτσι έγινε και επίσημα γνωστό σε όλους ότι, το αυτοτελές τμήμα Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που λειτουργεί στη πόλη μας, υποβαθμίζεται σε κατεύθυνση και μεταφέρεται στη Θεσ/νίκη.
Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε με τη πλάτη στο τοίχο, αφού χωρίς αιτιολόγηση, Υπουργείο και πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επιδεικτικά με τις προτάσεις τους, κουρέλιασαν την αξιοπρέπεια της πόλης και απαξίωσαν κάθε προσφορά της.
Λογικά ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά τους, αντιλαμβανόμαστε πως, ή μας θεωρούν πολιτικά ανίσχυρους, ή αφερέγγυους ως κοινωνία, ώστε, να μας εμπιστευτούν, τα νιάτα της χώρας για τις σπουδές τους.
Και εάν μεν είμαστε πολιτικά ανίσχυροι, τότε φταίμε εμείς και οι επιλογές μας, εάν όμως αμφισβητείται η ποιότητα και το κοινωνικό περιβάλλον του τόπου μας, τότε είναι ακόμα σοβαρότερο το θέμα και απαιτούνται εξηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, άμεσα πρέπει να διορθωθεί η αδικία που συντελέστηκε σε βάρος της πόλης.
Και επειδή η αναλγησία και τα αντανακλαστικά τους είναι γνωστά,...¨συν Αθηνά και χείρα κίνει¨.
Άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί η αναγκαία και κρίσιμη πολιτική και κοινωνική συμμαχία που θα διαχειριστεί το ζήτημα, τη περίοδο της διαβούλευσης του σχεδίου.
Με συστράτευση όλων, τουλάχιστον όσων νοιάζονται για τη πόλη.
Και οι μεν θεσμικοί μας εκπρόσωποι, πρέπει να αποδείξουν την αλήθεια των λόγων τους, οι δε παραγωγικοί φορείς, επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, υπάλληλοι και κάθε ενεργός πολίτης να πλαισιώσουν μαζικά τη δίκαιη απαίτηση της.
Φτάνει πια η αδράνεια.
Φτάνει πια η συνύπαρξη μας με επιτήδειους, καιροσκόπους, μεταπράτες της ελπίδας μας, αλλά και με τα κάθε λογής βολεμένα ¨ζόμπι¨ της κοινωνίας μας.
Θέλουμε όσα δικαιούμαστε και αξίζουν οι επόμενες γενεές μας.
Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε στην απροκάλυπτη απαξίωσή μας.
Η παράταξή μας, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσε τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, τις συμμαχίες που πρέπει να αναζητηθούν, έστω και αυτήν την ώρα και τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιαστεί η διαπραγμάτευση, τόσο με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όσο και με το Υπουργείο Παιδείας.
Καταθέσαμε την εμπειρία μας, προτάσσοντας το συμφέρον της πόλης, χωρίς μικροψυχία.
Δηλώνουμε ενεργά παρόντες,... εδώ…στο πανεπιστήμιο Μακεδονία…στο υπουργείο Παιδείας…στο Μαξίμου…στη Βουλή….η όπου αλλού χρειαστεί.
 Ο Επικεφαλής της Παράταξης
 ΣΟΝΤΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου