Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το «Μακεδονία Παλλάς» στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη



Στη διαγωνιστική διαδικασία του ΙΚΑ, που έγινε χθες, η εταιρεία «Black & White», συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία, κατέθεσε προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, την ανώτερη μεταξύ τριών υποψήφιων «μνηστήρων» (81.000 ευρώ της εταιρείας Aenaos και 51.000 της Grecotel), με αποτέλεσμα να αποκτά τον έλεγχο της ξενοδοχειακής μονάδας για 12 μήνες.
Από το ΙΚΑ, που είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε οριστεί ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 50.000 ευρώ...
Πέρα από το μίσθωμα, η πλειοδότρια εταιρεία πρέπει να καταβάλει στο Ιδρυμα το 10% των κερδών της, ενώ οφείλει και να κρατήσει το 92% του προσωπικού, που αριθμεί 120 άτομα. Ο μισθωτής θα καταθέσει εγγυητική επιστολή εξάμηνης διάρκειας.
Με την κίνησή του αυτή, ο Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε το πρώτο επίσημο επιχειρηματικό του βήμα στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να σχεδιάζει επένδυση για τη δημιουργία μεγάλης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας σε ακίνητο που απέκτησε πρόσφατα στην Εύβοια.
Πηγές του ΙΚΑ χαρακτήριζαν ως ικανοποιητική τη συμφωνία για τη μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς», δεδομένης της παρούσας συγκυρίας, ενώ ανέφεραν πως αποτελεί μια καλή βάση για την εξέλιξη του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης του ξενοδοχείου, που θα ακολουθήσει.
Ανθρωποι της αγοράς επισήμαναν πως ο Ι.Σαββίδης αποκτά πλεονέκτημα εν όψει του νέου διαγωνισμού, αφού θα έχει τον χρόνο και τη δυνατότητα να μελετήσει τις ανάγκες της μονάδας και να σχεδιάσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονισμού της, σε περίπτωση που αυτή τεθεί υπό τον έλεγχό του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πάντως, εκτιμάται ότι στον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι «μνηστήρες», ορισμένοι εκ των οποίων εκπροσωπούν μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες. Οι πρωτοβουλίες του ομογενούς επιχειρηματία στον ξενοδοχειακό κλάδο εκδηλώνονται λίγο μετά τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ πληροφορίες τον φέρουν να εκδηλώνει ενδιαφέρον και για τη ΣΕΚΑΠ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου