Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η ΝΔ στην παράσταση νίκης



Προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους, για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει η δημοσκόπηση Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή», με την γαλάζια παράταξη να επικρατεί, πάντως, με μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης.

Σύμφωνα με την εκλογική επιρροή των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με το 29% των προτιμήσεων των πολιτών, έναντι 28,5% που συγκεντρώνει η ΝΔ.
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου...

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 6% και τελευταίο το ΚΚΕ με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης, το αποτέλεσμα της έρευνας είναι το αντίθετο, καθώς το 48% θεωρεί πως η ΝΔ θα ήταν ο νικητής των εκλογών αν η χώρα προσέφευγε αύριο στις κάλπες, έναντι του 38% που απάντησε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 46% των ερωτηθέντων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται από το 25%, που είναι αυξημένο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου