Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των «3» στο Μαξίμου



Επί τάπητος η στάση της κυβέρνησης έναντι των κινητοποιήσεων και οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της βίας στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μπροστάρη στη στρατηγική της έντασης» και τους δύο εταίρους «άφωνους παρατηρητές στον κατήφορο».
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ανοιχτά θέματα: τη φορολόγηση των ακινήτων, τις εξελίξεις γύρω από τις συλλήψεις στην Κοζάνη, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την απεργία των ναυτεργατών...

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να εκφράσουν επιφυλάξεις αναφορικά με την τακτική σύγκρουσης της κυβέρνησης με τις διαμαρτυρόμενες κοινωνικές ομάδες, ζητώντας να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης στις περιπτώσεις των δίκαιων αιτημάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός»

Με αφορμή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μπροστάρη στη στρατηγική της έντασης» και τους δύο εταίρους «άφωνους παρατηρητές στον κατήφορο». Επικρίνει την κυβέρνηση ότι «υιοθετεί εντεινόμενο αυταρχισμό σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα», ώστε «να καλυφθούν τα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι η καταφυγή στη «βία της επιστράτευσης» και στη «συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων, που επιδιώκει την τρομοκράτηση της κοινωνίας,  οδηγεί με γοργά βήματα σε μία δημοκρατία υπό αίρεση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής με κάθε μέσο και τρόπο βλάπτει τη δημοκρατία και «σπρώχνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στη φτώχεια και την απόγνωση». 

«Η κοινωνία, ωστόσο, δεν θα μείνει απαθής και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη,  για μια ζωή με αξιοπρέπεια» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου