Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κουβέλης: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικών, όχι εκλογές

Την ανάγκη να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά να αλλάξει το μείγμα των πολιτικών που ακολουθεί η δικομματική κυβέρνηση, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει, η ΔΗΜΑΡ αλλαγή πολιτικών όχι για να ξηλωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής, ούτε να διαγραφεί δήθεν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά με στόχο να πετύχει το πρόγραμμα. «Πρέπει επιτέλους να μπει πάτος στο βαρέλι της ύφεσης», προσθέτει...


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «η δικομματική πλέον κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην εφαρμογή ανεφάρμοστων μέτρων. Δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους την ίδια στιγμή που η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά, είναι παρούσες.»

Ο κ. Κουβέλης
αναφέρει ότι ο συνδυασμός λιτότητας, υπερφορολόγησης, αδύναμου εισπρακτικού μηχανισμού και εκτεταμένης φοροδιαφυγής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.

Για την κινητικότητα σημειώνει πως η βίαιη μετατροπή της κινητικότητας από ζωτικής σημασίας μέτρο σε μέσο οριζόντιων και χωρίς αξιολόγηση απολύσεων, συνιστά οπισθοδρόμηση.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που καταλογίζονται στον κ. Μανιτάκη, τονίζει ότι αυτές οφείλονταν στους υπουργούς των επί μέρους υπουργείων που δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους να προωθηθούν οι πειθαρχικές υποθέσεις και οι υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμοί.

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε πως η κίνηση που επέλεξε να ταυτιστεί με τις επιλογές της ΝΔ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά. «Όσο συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν πέρασε η πρόθεση της τρόικας να μετατρέψει τις απολύσεις σε ενσάρκωση της διοικητικής Μεταρρύθμισης» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι περήφανη
για την συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Θυμηθείτε ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη. Δώσαμε λύση για την πολιτική σταθερότητα. Λειτουργήσαμε υπεύθυνα» λεει ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου