Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αύριο η δίκη για την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ. Σε απεργία οι καθηγητές

Την πρόθεσή τους να προβούν σε απεργία αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι καθηγητές με αφορμή την εκδίκαση της δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορά στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, απόφαση που οδήγησε σε διαθεσιμότητα πλήθος εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η δίκη πρότυπο που αφορά στην κατάργηση των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ,που οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς ,δημιούργησε τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα εν λόγω σχολεία, στέρησε από τους μαθητές το δικαίωμα επιλογής και αναβάθμισε θεσμικά τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Για αυτό τον λόγο αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ θα απεργήσουμε. Θέλουμε την συμπαράστασή σας στον αγώνα για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων των καθηγητών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσει τους καθηγητές θα πέσει στο κενό, εφόσον όλοι μαζί, εν ενί σώματι , αντιδράσουμε στα άνομα σχέδιά της. Γιατί , το καμπανάκι των συνεπειών ,από την εφαρμογή της ανάλγητης, κυβερνητικής πολιτικής, ήδη χτυπάει και την δική μας θύρα του σπιτιού. Κανείς, αμέτοχος ων, προσώρας, ας μην αμφιβάλλουμε γι΄ αυτό ,δεν πρόκειται να αποφύγει την σύνθλιψή του από την μέγγενη της κυβερνητικής αναισθησίας.

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν,να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να αντισταθούμε ,εμπράκτως, κατά τρόπο που να πονέσει το σύστημα της εξουσίας, μπροστά στα διαρκώς συντελούμενα εγκλήματα της κυβέρνησης.

Ας μην λειτουργήσει κανένα σχολείο την Παρασκευή σε ένδειξη πίστης στο δίκαιο αγώνα και της αλληλεγγύης στους καθηγητές μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την άδικη και αντισυνταγματική πράξη.

Ευχόμαστε την ευόδωση των προσπαθειών μας για την αναχαίτιση της λαίλαπας από αντιλαϊκά μέτρα ήδη ευρισκόμενα στο συρτάρι των κυβερνητικών σχεδιασμών , αλλά, ευτυχώς όχι, ακόμη, υλοποιήσιμα.

Ζητάμε την συμπαράσταση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου