Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Σ.Μ. «Αρβανιτίδη»


Φώτο: Αντώνης Παπαδόπουλος (taxi Νο11)
Κλειστά παραμένουν για τρίτη μέρα όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Αρβανιτίδης στα Γιαννιτσά, λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά, καθώς ο εργοδότης τους δεν έχει καταβάλει τους μισθούς τους και τις εισφορές του προς το Ι.Κ.Α. για έξι συνεχόμενους μήνες, οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειες τους σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες θέρμανσης και στέγης, ενώ παράλληλα οι τράπεζες και η εφορία απαιτούν την εξόφληση των υπερήμερων υποχρεώσεων τους.
Ο εργοδότης όμως κρύβεται πίσω από υποσχέσεις εκπλήρωσης τις οποίες έχει δώσει και στο παρελθόν, τις οποίες όμως δεν έχει τηρήσει. Το Υπουργείο Εργασίας καλύπτει την αφερεγγυότητα του εργοδότη εδώ και δύο έτη. Αυτό είναι το success story της κυβέρνησης; Η συνέχεια αυτού της Ελληνικής Υφαντουργίας;
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις υπεραγορές Αρβανιτίδης στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που διασφαλίζει την καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων καθώς και των εργοδοτικών εισφορών στο Ι.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου