Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Χωρίς να πάρει "χαμπάρι" κανείς ,πέρασε και το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018



Χωρίς εκπλήξεις, υπερψηφίστηκε με 150 ψήφους έναντι 119, στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.
Από την ψηφοφορία, στην οποία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές, απουσίαζαν δικαιολογημένα (είχαν ενημερώσει) τέσσερις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συγκεκριμένα η Αντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ η οποία βρίσκεται σε περιοδεία καθώς είναι υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και τρεις ακόμη βουλευτές της ΝΔ.


Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.
Γιάννης Στουρνάρας: Θα διαψευσθούν οι ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης
Η οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους με μέτρα ελάφρυνσής του, που θα ληφθούν τον Οκτώβριο, είναι το τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, που θα διαψεύσει τις γραφικές ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, στην ομιλία του στη Βουλη.
Ο Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στον έλεγχο του μεγάλου πλούτου, τονίζοντας πως το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου εξετάζει φέτος 1000 περιπτώσεις περισσότερες από πέρσι, ενώ επικαλέστηκε, πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό της ανεργίας μειώνεται συνεχώς επί πέντε μήνες.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αποτελεί φορέα των πλέον οπισθοδρομικών αντιλήψεων και πως «η μεσσιανική πολιτική ρητορεία είναι ξεπερασμένη και οι θιασώτες της δεν έχουν πολιτικό μέλλον».
Αλέξης Τσίπρας: Συνταγή θανάτου το Μεσοπρόθεσμο
Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε, εκ νέου, την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή σημειώνοντας πως «ο κ. Σαμαράς, αντί να δοξαστεί κρυπτόμενος, θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναδιατύπωσε την εκτίμησή του ότι σχεδιάζεται ένα νέο Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι μόνο ο πρόλογος των όσων θα ακολουθήσουν, αν η κυβέρνηση περάσει τον κάβο των ευρωεκλογών» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το Μεσοπρόθεσμο, συνταγή θανάτου, αποτελεί μονιμοποίηση μνημονίων, περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση των πάντων με αδιαφανείς διαδικασίες».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση «επινόησε τα νέα greek statistics, το παραμύθι ότι τα Μνημόνια τελειώνουν και έρχεται η ανάπτυξη, προκειμένου να γλιτώσει την εκλογική συντριβή», ενώ επαναδιατύπωσε την πρόσκλησή του για προεκλογικό ντιμπέιτ με τον κ. Σαμαρά.
Φώτης Κουβέλης: Νέα συμφωνία με τους δανειστές
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και η χώρα μας να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές. «Η συμφωνία αυτή», είπε ο κ. Κουβέλης, «θα πρέπει να περιλαμβάνει: Πρώτον, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι δεν επαρκεί η μείωση των επιτοκίων και η χρονική επιμήκυνση της πληρωμής. Απαιτείται και η αφαίρεση του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Δεύτερον, μετατόπιση της δημοσιονομικής προσαρμογής από μέτρα λιτότητας σε πολιτικές καταπολέμησης της κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο, περιστολή φοροδιαφυγής και σταδιακή μείωση των φόρων. Τρίτον, ένα λοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης».
Πάνος Καμμένος: Έχουμε failure story και όχι success story
«Έχουμε failure story και όχι success story», τόνισε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει κάθε χρόνο μία Ελλάδα που δεν υπάρχει. Ακούσαμε ότι απογειώνεται. Η πτήση δεν έγινε ποτέ. Ότι βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ. Σκοτάδι απόλυτο».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι έρχονται σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και η κυβέρνηση δίνει αμνηστία σε οποιονδήποτε μπορεί να ελεγχθεί σε σκάνδαλα που διαπράττονται. Υποστήριξε ότι γίνεται μεγάλο παιχνίδι με τις τράπεζες και ότι το κράτος είναι σκληρό απέναντι στον «άνεργο που βρέθηκε χωρίς κεραμίδι», ενώ «χαρίζει φόρους στους τραπεζίτες». Πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο πετρέλαιο για 2 χρόνια στους αγρότες και άνοιγμα των αγορών.
Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Παναγούλη
«Εγώ, επειδή δεν είμαι τόσο ευγενής όσο είναι ο Πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, θα σας το πω ωμά: Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Τελεία και παύλα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφορικά με σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες είπε «Ναι, κ. Σαμαρά, είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όσο μπορώ καθημερινά».
Την αποπομπή Παναγούλη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ομιλία του Στάθη Παναγούλη προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Για άθλιες απειλές που παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι εάν ο κ. Τσίπρας δεν αποπέμψει άμεσα τον κατά δήλωσή του «τρομοκράτη» κ. Παναγούλη, τότε απλώς θα επιβεβαιώσει πως το μόνο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι απειλές για ειδικά δικαστήρια, κρεμάλες και λιντσαρίσματα. «Να είναι βέβαιοι πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει», σημείωσε ο Σίμος Κεδικογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου