Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κυβερνητικές αναταράξεις… σε προεκλογικό άνεμο

Του Παναγιώτη Νανούδη


Η κυβερνητική συμμαχία άρχισε να χάνει την υπομονή της και κυρίως την στήριξη των μελών της. Λίγες μόλις ημέρες από την μάχη των ευρωεκλογών έπεσε και η πρώτη πολιτική απειλή από τον ελάσσονα κυβερνητικό εταίρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το δημοσκοπικό κλίμα στην «Ελιά» δεν ευνοεί και το δέντρο φαίνεται ήδη να ξεραίνεται.

Τα νούμερα είναι υπερβολικά χαμηλά και η ύπαρξη τους σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μάλλον αποτελεί πολιτικό ατόπημα. Ο λαός τους αγνοεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Η αλλαγή ονομάτων και η σύμπραξη πολλών κομμάτων δεν αλλάζει σε τίποτα την γνώμη των Ελλήνων… Η ουσία κρύβεται στα πρόσωπα και όχι στα προσωπεία.
Από την άλλη πλευρά της κυβερνητικής συνοχής, ο κ. Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να πετάει σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και αντοχής της συνεργασίας. Πιστεύει ακόμη στην κυβερνητική πτήση αν και ρίχνει βολές στο εσωτερικό περιβάλλον του εταίρου του και στην «ασταθή» αντιπολίτευση.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά τα καύσιμα αυτού του ταξιδιού είναι μια «δωρεά» του ίδιου του λαού. Που όπως φαίνεται όταν πετάνε στον ουρανό της εξουσίας, ξεχνάνε τον λαό τους… Ας είναι προσεκτικοί σε μία πιθανόν απότομη πολιτική συντριβή…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου