Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εξι μύθοι για τον ύπνο που καταρρίπτονται: Τι σημαίνει το ροχαλητό και πώς αποφεύγεται η αϋπνία



Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στον ύπνο τους, ενώ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, όλοι σχεδόν γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει διάφορες θεωρίες που τις ακολουθούμε χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουμε αν ισχύουν.
Η daily beast συγκεντρώθει και καταρρίπτει έξι κλασσικούς μύθους με βάση τις απόψεις επιστημόνων:
 Αν δε κοιμηθούμε καλά μέσα στην εβδομάδα μπορούμε να αναπληρώσουμε τον ύπνο το
σαββατοκύριακο: Ο Dr. W. Christopher Winter, υποστηρίζει ότι η αναπλήρωση ύπνου μπορεί μόνο να γίνει σε διάστημα μιας ημέρα και όχι παραπάνω.
Αν ξυπνήσουμε μέσα στη νύχτα πρέπει να πιεστούμε για να μας πάρει ο ύπνος: Το National Sleep Foundation αναφέρει ότι είναι καλύτερο να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας, να χαλαρώσουμε και σύντομα θα αποκοιμηθούμε.
Πρέπει να συμπληρώσουμε οκτώ ώρες ύπνου: Η ανάγκη για ύπνο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο Christopher Winter συστήνει προσπαθήστε να «ακούσετε» καλά το σώμα σας και προσαρμοστείτε ανάλογα στις ανάγκες του.
Το ροχαλητό είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί πρόβλημα: Το 40% των ανθρώπων θα ροχαλίσει κάποια στιγμή. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί, καθώς σύμφωνα με την Dr. Walsleben αποτελεί σημάδι αποφρακτικής άπνοιας ύπνου (όταν ο αεραγωγός καταρρέει ή μπλοκάρεται την ώρα που κοιμάστε).
Αν νυστάξουμε την ώρα που οδηγούμε, βάζουμε μουσική και ανοίγουμε το παράθυρο για μας χτυπήσει ο αέρας: Ερευνες έχουν δείξει, ότι τίποτε δε μπορεί να καταπολεμήσει την υπνηλία, πέρα από... έναν υπνάκο.
Εχουμε αϋπνία και δεν κοιμόμαστε ποτέ: «Βλέπω συχνά ασθενείς, οι οποίοι μου λένε ότι δεν κοιμούνται ποτέ, ή ότι κοιμούνται μόλις μία ώρα τη νύχτα, κάτι που απλά δεν μπορεί να είναι αλήθεια» λέει ο Winter. Κανείς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον εαυτό του, όταν αρχίσει να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου