Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μπαράζ επαφών Τσίπρα μετά την επιστροφή από το Στρασβούργο



Αθήνα: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις τελευταίες εξελίξεις, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις 8 το βράδυ μετά την επιστροφή του από εξωτερικό, και είχε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μάγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο.


Στο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι η κυβέρνηση κινείται στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι κατατέθηκε το αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Στήριξης (ESM) και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού.

Ο συμβιβασμός αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει από ελληνικής πλευράς αξιόπιστα μέτρα και από ευρωπαϊκής πλευράς επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα: Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι ισορροπημένη.

Επαφές με Θεοδωράκη, Γεννηματά, Κουτσούμπα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συνανταντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Μέχρι στιγμής αυτά που αποφασίσαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπηρετούνται από την κυβέρνηση. Θα ξαφνιαστώ αν έχουμε άλλο αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από τη συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στη συνέχεια, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουστούμπα.

Αρνείται η ΝΔ κατ' ιδίαν ενημέρωση

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξακαθάρισε ότι δεν θα παραστεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εάν επέλεγε μια συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου τότε θα έπρεπε να έχει μαζί του δύο συνεργάτες του και δύο κασετοφωνάκια.

Η ΝΔ επίσης κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για «άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας» ως προς την πορεία εξέλιξης της διαπραγμάτευσης.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, το πρωί της Πέμπτης ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα με τη συνάντηση Παυλόπουλου - Μεϊμαράκη, στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την ίδια ημέρα κλιμάκιο της ΝΔ υπό την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να έχει επαφές με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου