Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πρόεδρος κόμματος και ο Λοβέρδος.Ίδρυσε τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ



Ενα μοντέρνο τρίχρωμο λογότυπο με γεωμετρική γραμματοσειρά, και μια ευθεία γραμμή που λειτουργεί εμφατικά. Αυτό είναι το λογότυπο της νέας κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην διακήρυξη της οποίας κεντρικά συνθήματα είναι η ανάπτυξη, η δικαιοσύνη, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της παρασιτικής οικονομίας.
Όπως ανέφερε πρώτο το iefimerida.gr, η νέα κίνηση που έχει τίτλο «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» δεν είναι είναι κόμμα αλλά πρόπλασμα κόμματος. Στην ιδρυτική διακήρυξη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., που υπογράφουν 50 στελέχη αλλά όχι βουλευτές, γίνεται αναφορά στη διαφύλαξη της εθνικής και λαϊκής ενότητας και στη σύγχρονη
σοσιαλδημοκρατία που πρέπει να βρει «το δρόμο της ευημερίας και της αξιοπρέπειας» για τους Έλληνες. «Πρέπει να σταματήσουμε την ύφεση και να ξαναβρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης» αναφέρεται.

Οι συντάκτες της διακήρυξης κάνουν λόγο για άτολμους πολιτικούς και για ανάγκη δράσης εδώ και τώρα. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, διότι η ύφεση απειλεί τα δημοσιοοικονομικά μας επιτεύγματα και συνεπώς την ίδια την ύπαρξή μας» υπογραμμίζουν.

Ως αιτίες των σημερινών δεινών της Ελλάδας επισημαίνονται η «κατανάλωση με δανεικά», η έλλειψη παρέμβασης στην αγορά και κοινωνικής αναδιανομής, η κυριαρχία της παρασιτικής οικονομίας. Από αυτήν την κατάσταση «ωφελήθηκαν οι κρατικοδίαιτοι και οι λοιπές βεντούζες, πλην όμως η Ελλάδα κατέρρευσε» τονίζεται.

Η ιδρυτική διακήρυξη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. επισημαίνει και τα θετικά της Μεταπολιτευσης (αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διαμόρφωση μεσαίας τάξης, δημιουργία υποδομών κοινωνικής πολιτικής, ένταξη στην ΕΟΚ και το ευρώ) αλλά αναφέρεται και στις συνέπειες της ευδαιμονικής Δημοκρατίας, «του σκοτεινού προσώπου της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στον γκρεμό».

Οι συντάκτες αναφέρονται ακόμα στο πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση και εμμέσως στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι το Μεταναστευτικό «δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια εκείνων που ξέρουν να καλλιεργούν και να εκμεταλλεύονται την παρασιτική ψυχολογία της ανασφάλειας».

Εθνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Για την έξοδο από την κρίση, αναφέρουν οι συντάκτες της διακήρυξης, η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. καταρτίζει εθνικό πρόγραμμα, «ένα σχέδιο άμεσης δράσης». «Ο πολίτης που ταλαιπωρείται θέλει σχέδια για το αύριο, που να αρχίζουν από το σήμερα» τονίζουν και αναφέρονται στα βασικά σημεία του:

Κοινωνικό κράτος: «Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και συνεπώς βασικό μας μέλημα είναι το κοινωνικό κράτος και οι δίκαιες ρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς» αναφέρουν και τονίζουν ότι πρέπει να συνεχισθεί «ο εξορθολογισμός του συστήματος» και «να δημιουργηθεί δε ένα δίκτυο προστασίας για τους ανέργους και τους ανήμπορους». Παράλληλα, μιλούν για «καλλιέργεια ψευδαισθήσεων» από «δημαγωγούς και των λαϊκιστές της πολιτικής και των μίντια, που αντιτάσσονται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικής αλλαγής».

Γραφειοκρατία: Στόχος είναι ο απεγκλωβισμός της οικονομίας από τους λίγους. «Η Ελλάδα είναι χώρα πλούσια, αρκεί να μη σπαταλά τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους της στις μικροεπιδιώξεις των λίγων πονηρών» αναφέρεται και τίθεται ως στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας και η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης.

Και καταλήγουν με κάλεσμα για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος:

«Οι πολίτες δεν έχουν χρόνο. Είναι ανάγκη να δράσουμε αμέσως. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το χιλιοειπωμένο πολιτικό σύνθημα «εδώ και τώρα» αποκτά όλη τη σημασία που έχασε στο στόμα των φυγόμαχων πολιτικών.

Έχουμε συναίσθηση ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτείται καθολική ρήξη με τον οικονομικό παρασιτισμό, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό και παρασιτικό κομματικό σύστημα. Γι’ αυτό προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα πείσει τους πολίτες και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες και ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα».



7 σχόλια:

  1. αναμενονται και "μεταγραφες" απο το πασοκ Πελλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα....κρύφτηκαν όλοι στον συριζα.Δεν είδες τον κακομοίρη τον Παπανικολάου που πήγε και εγλειφε τον Κουρουπλή.Κρυβόταν σα βρεγμένη γάτα μη τυχών και το βγάζανε καμιά φωτογραφία.Ξεφτίλες την διαλύσατε την παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μάλιστα!!!! Εκανε κόμμα ο Λοβέρδος που αποτελείωσε εντελώς την Υγεία, και σωθήκαμε!!! Για κλάματα είστε βουλευτάκια της κακιάς ώρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δικαιο τωρα θα φανουν οι πραγματικοι "πασοκοι". Να ερθει και το συνεδριο να φυγει ο "προεδρος" του κινηματος. ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. εχει προεδρο και ζυγωνει η ωρα που θα γυρισει. Οσον αφορα τον νομο μας και συγκεκριμενα τα Γιαννιτσα οσοι "τρεχουν" πανε οπου τους βολευει...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο που θα γυρίσει ρε παιδιά;;;;Ρε για γέλια και για κλάματα είστε δε το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο εκει που τον εστειλαν ολα τα ΜΜΕ οι εφοπλιστες και ατομα μεσα απο το πασοκ αυτοι δηλαδη που ειναι στην επιφανεια τωρα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω ο κοσμος καιγετε και το μ..νι χτενιζεται...πιο ΠΑΣΟΚ ρε κολλημενοι!!ποια παραταξη?που ασχολειστε ακομη?αυτη που διαλυσε την χωρα,και ηρθε η συγκυβερνηση να την αποτελειωσει?
    Ο Λοβερδος ηταν κορυφαιο στελεχος και υπουργος του ΠΑΣΟΚ,που ηταν το σχεδιο δρασης τοτε?Βο(υ)λευτουληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή