Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το μακιγιάζ για τον Χειμώνα 2012-13




Όλες μας  θέλουμε να λάμπουμε, ειδικά τον  χειμώνα που δεν έχουμε το ατού της «φυσικής» ομορφιάς από το μαύρισμα και την καλοπέραση και  χαλάρωση λόγω διακοπών. Σας έχουμε μαζέψει  μερικούς κανόνες από τους πιο  γνωστούς make up artists για μια εμφάνιση πραγματικά λαμπερή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα..Καταρχήν υπάρχουν κάποια γενικά tips για «προετοιμασία» του δέρματος πριν το μακιγιάζ. Ύπνος, πολύ νερό και ενυδάτωση για το κρύο. Και εάν καπνίζετε, πολλή βιταμίνη C για να μην χάνει την λάμψη της η επιδερμίδα!Τώρα όσον αφορά τα προιόντα που βοηθούν, για οποιαδήποτε  αγορά κάνετε, προσπαθήστε να δοκιμάστε το χρώμα στο πρόσωπο και όχι στα χέρια σας και φυσικά
προσπαθήστε να βγείτε στο  φυσικό φως για να δείτε την απόχρωση. Τα φώτα των καταστημάτων είναι πολλές φορές παραπλανητικά!

Foundation
Η αρχή των πάντων. Σύμφωνα με την  Σαλι Χιούζ, γνωστή βρετανίδα δημοσιογράφο ομορφιάς, μπορείτε να τσιγκουνευτείτε  για τα πάντα εκτός από το foundation. Εκεί συμφέρει να τα «σκάσετε». Για πολλές γυναίκες, λανθασμένα, το foundation ή βάση όπως το λέμε συνήθως στα ελληνικά, βαραίνει το δέρμα. Είναι μια λάθος σκέψη όμως αυτή, καθώς η βάση κάνει πολλά καλά στην επιδερμίδα.:
1ον την προστατεύει από την μόλυνση και τα καυσαέρια της πόλης.
2ον την δείχνει ομοιόμορφη
3ον την προστατεύει από τις ακτίνες του ηλίου (τα περισσότερα foundations έχουν πια δείκτη προστασίας) και
4ον την ενυδατώνει.

Concealer
Όπως και με το foundation πρέπει να προσέχετε πολύ την απόχρωση που θα διαλέξετε, πρέπει να είναι μόλις ένα τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας. Λέγεται οτι το team της Lady Gaga έχει 12 διαφορετικά concealers ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος της σταρ. Πολύ καλές μάρκες για concealer είναι οι Bobbi Brown, Chanel, Max Factor και Bourgeois (μάρκες για όλα τα βαλάντια).

Ρουζ 
Ανάλογα με την εποχή και ανάλογα  με τα ρούχα φοράμε το κατάλληλο  ρουζ. Φέτος γενικά τα χρώματα κυμαίνονται  από το βαθύ φουξ στο σάπιο μήλο και το μώβ. Διαλέξτε το πιο κατάλληλο για την επιδερμίδα σας.


Χείλια
Στις ίδιες αποχρώσεις από βαθύ καφέ-κόκκινο, μωβ και σκούρο φουξ τα κραγιόν για φέτος. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Rouge Coco στην απόχρωση Rivoli, που φέτος είναι το νούμερο ένα κραγιόν που προτιμούν οι stars στο κόκκινο χαλί, αλλά και πολλές αποχρώσεις της Laura Mercier. 


Μάτια
Καθώς όπως προαναφέραμε τα φετινά χρώματα  είναι σε κοκκινο,μωβ,βαθύ φουξ και  μπορντό αποχρώσεις, οι σκιές που  ταιριάζουν πολύ είναι όλες οι αποχρώσεις του γκρι από το πιο ανοιχτό  ασημί μέχρι το σκούρο ποντίκι. Διαλέξτε ιριδίζουσες σκιές καθώς είναι πιο κολακευτικές. Συμπληρώστε την εμφάνιση σας, στο  βραδυνό λουκ με eye-liner. Μένει πολύ περισσότερο από το μολύβι, και δημιουργεί το «γατίσιο» βλέμμα που κολακεύει όλες μας.

Νύχια
Από το σκούρο κόκκινο, στο μεταλλικό γκρί, το βαθύ πράσινο και το σκούρο μπλε έχετε πολλά υπέροχα σκούρα χρώματα να διαλέξετε. Αν πάλι είστε πιο κλασσικές προτιμήστε το κιτρινωπό beige που είναι το πιο κλασσικό χρώμα (και φέτος επιστρέφει δυναμικά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου