Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μετά την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης καθηγητών στα Ωδεία



Όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης είχε διαβεβαιώσει το Γιώργο Καρασμάνη (Δελτίο Τύπου 31/10/2012), ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη των 141 συμβασιούχων καθηγητών στα Δημοτικά Ωδεία της Χώρας και μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (υπ’ αριθμό 2/81927/23-11-2012 απάντηση στην υπ’ αριθμό 738/8-10-2012 αναφορά του Βουλευτή), δόθηκε η έγκριση της χρηματοδοτικής πίστωσης με την οποία «ανοίγει» ο δρόμος για την στελέχωση των Δημοτικών Ωδείων.

2 σχόλια:

  1. Ο συγκεκριμένος Βουλευτής, στην προσπάθειά του να προβληθεί "πατάει μπανανόφλουδες" και διαπράττει ασυγχώρητα για την εμπειρία του λάθη. Και έρχομαι στο "δια ταύτα": Ο κ. Στυλιανίδης πριν από ενάμισι μήνα, όντως είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών στα Δημοτικά Ωδεία της Χώρας, μόνο που εννούσε τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Στο Ν. Πέλλας δεν υπάρχει κανένα τέτοιο καθώς όλα τα ωδεία (Αριδαίας, Γιαννιτσών και Έδεσσας) είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Ο κ. Καρασμάνης δεν το κατάλαβε αυτό και πανηγυρίζει. Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει στα ωδεία του Ν. Πέλλας. Μόνο το δημοτικό ωδείο των Γιαννιτσών κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να πάρει εγκρίσεις για προσλήψεις. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας... (Ειδικα΄το νούμερο "141" που αναφέρει ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του είναι τελείως αυθαίρετο και αφορά δημόσια ωδεία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον φαίνεται ότι εσύ πατάς μπανανόφλουδα φίλε ανώνυμε για το συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό διότι αναφέρεις τη μισή αλήθεια, όσον αφορά την απάντηση-διαβεβαίωση του Στυλιανίδη. Πιο συγκεκριμένα και επειδή με αφορά προσωπικά, έχω την απάντησή του στα χέρια μου στην οποία δεν αναφέρεται μόνο στα Δημοτικά Ωδεία τα οποία είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά και σ' αυτά που είναι Ιδιωτικού Δικαίου που λειτουργούν ως Επιχειρήσεις των Δήμων. Γι αυτά μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα επί λέξει ότι : " οι συμβάσεις των ατόμων που αμείβονται αποκλειστικά από αντίτιμα, στο εξής θα γίνεται κατόπιν έγκρισης με την έκδοση ΚΥΑ με τη συνυπογραφή του Υπουργού Οικονομικών. Αυτή η ΚΥΑ λοιπόν υπογράφηκε από τον Σταϊκούρα για να τελειώσει επιτέλους, με μεγάλη ομολογουμένως καθυστέρηση το συγκεκριμένο ζήτημα.

      Διαγραφή