Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μία γιορτή, ένα γράμμα και ένα τραγούδι....



Κύριε Δήμαρχε ….
Σήμερα 11 Δεκέμβρη 2012, παγκόσμια ημέρα του παιδιού,  ήρθαμε να σας πούμε την καλημέρα μας με μια μαρκαδορένια κόκκινη σταγόνα. Ένα σημαδάκι στο χέρι για να σας θυμίζει πως πρέπει να είστε αιμοδότης.  Αλλά όχι μόνο αυτό!
Η σταγόνα στην παλάμη σας θέλουμε να σας θυμίζει ακόμη πως πρέπει να προσπαθήσετε κι εσεις για να γεμίσει η πόλη μας από εθελοντές αιμοδότες. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της Αγάπης. Η εθελοντική αιμοδοσία  είναι ένας εύκολος δρόμος  για να αποδείξει κάποιος  πως είναι  Ά ν θ ρ ω π ο ς. (Με το άλφα του κεφαλαίο…)
Βάλτε στο ημερολόγιό σας πρώτη  δουλειά, να ξαναδώσετε όρεξη για ζωή στους γονείς μας. Να ξανακάνουν όνειρα…
Μάθετε στους ανθρώπους της πόλης  να σέβονται τα ζώα! Κάντε τους να νιώσουν ότι η πόλη είναι το μεγάλο τους σπίτι!
 Κύριε Δήμαρχε, σήμερα σας επισκεπτόμαστε για να σας φέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Κι αυτήν τη στιγμή, να το ξέρετε,  στο πρόσωπό σας δε βλέπουμε μόνο εσάς, αλλά όλους τους πολιτικούς της χώρας μας. Του κόσμου όλου! Λοιπόν εσείς οι πολιτικοί, δεν τα πήγατε και πολύ καλά στον μακρινό κόσμο… ε… τι λέτε; Χιλιάδες παιδιά δεν έχουν να φάνε! Άλλα τόσα μεγαλώνουν μέσα σε  πόλεμο! Χιλιάδες παιδιά  δεν πηγαίνουν  σχολείο! Δουλεύουν! Κακοποιούνται! Ευτυχώς τα παιδιά στην πατρίδα μας είναι  σε καλύτερη μοίρα. Δηλαδή,  δεν πεινάμε, έχουμε ειρήνη κι ελευθερία, έχουμε και σχολεία!  Τον τελευταίο καιρό όμως  έχουμε  και …πολύ λυπημένους γονείς. Κατσούφηδες και  θυμωμένους. Έχετε ιδέα ποιος έκλεψε το χαμόγελό τους; Με θλιμμένους  γονείς κανένα παιχνίδι δεν έχει ενδιαφέρον. Καμιά αγκαλιά δεν είναι αρκετή. Για όόόλους αυτούς τους μπαμπάδες  και τις μαμάδες της Ελλάδας, που λυπούνται για το τι μας περιμένει μεγαλώνοντας, εμείς τραγουδάμε το τραγούδι του Κεμάλ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Σήμερα  θα το τραγουδήσουμε και για σας…
                                                                                          9ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου