Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Προωθείται ο διεθνής Διαγωνισμός για τον Βόρα Καϊμακτσαλάν)»



Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο . Ανδρέα Ταπρατζή και την υπεύθυνη Σχεδιασμού  Άννα Τσαλίκη.
          Αντικείμενο της συνάντησης, η αξιοποίηση του Βόρα (Καϊμακτσαλάν), ένα ζήτημα το οποίο, το τελευταίο διάστημα, ο βουλευτής έχει αναγάγει σε προτεραιότητα του για την ανάπτυξη του Νομού. Όπως δε ελέχθη, πρέπει όχι μόνον να επισπευσθεί, αλλά κυρίως να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός του διεθνούς διαγωνισμού, για την προσέλκυση επενδυτών σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για την Ανάπτυξη, ως μονοδρόμου για την έξοδο της χώρας από την δεινή οικονομική κρίση...

          Ο Γιώργος Καρασμάνης, υπογράμμισε τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με τις προχειρότητες και την αναποτελεσματικότητά της και τόνισε ότι: Η ορθολογική, σωστή αξιοποίηση και ανάπτυξη, μπορεί να αποτελέσει σημαντικότατο πόλο προσέλκυσης για υψηλού επιπέδου τουρισμό, όχι μόνον εποχικό, αλλά και τουρισμό εναλλακτικών μορφών και δυνατοτήτων, προκειμένου η τουριστική περίοδος να επιμηκυνθεί, με εξόχως ευεργετικά οικονομικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και πρωτίστως για τους νέους, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
          Από τους συνομιλητές του Γιώργου Καρασμάνη, υπεύθυνους του Ταμείου κ. Ταπρατζή και κυρία Τσαλίκη, τονίστηκε ότι ακριβώς αυτός είναι ο στόχος του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2013: η προσέλκυση με συνθήκες πλήρους διαφάνειας, σοβαρών επενδυτών, με τεράστια οικονομική επιφάνεια οι οποίοι, πριν την κατακύρωση του διαγωνισμού, θα ελεγχθούν από ελεγκτική εταιρεία αναγνωρισμένου κύρους η οποία και θα  επεξεργαστεί τα οικονομικά και τα νομικά στοιχεία. Υποχρέωση του επενδυτή, θα είναι να εκσυγχρονίσει και το Χιονοδρομικό Κέντρο, και την περιοχή της Λίμνης Βεγορίτιδας. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας ενιαίος χώρος που θα αλληλοσυμπληρώνεται τουριστικά. Επίσης, όπως εκτίμησαν οι υπεύθυνοι του Ταμείου,  για να τελεσφορήσει μια τέτοια προσπάθεια, η εκμίσθωση δεν μπορεί να είναι των 5 ή 10 χρόνων. Θα πρέπει να είναι μέχρι και 99 χρόνια ώστε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής ή επενδυτές να μπορέσουν να προγραμματίσουν με άνεση χρόνου τις επενδύσεις τους.
          Καταλήγοντας ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε: Πριν την ολοκλήρωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Νομού, προκειμένου να ενημερωθούν για την τελική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου