Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σε δύο ώρες περίπου (στις 11π.μ.) Θα ηχήσουν οι σειρήνες στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων»



Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)«Παρμενίων» 2013 και θα γίνει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Στις 11 τοπική ώρα θα πραγματοποιηθεί σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). Στις 11:05 π.μ. θα σημάνει λήξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013 είναι εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. Η τελική φάση της άσκησης θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Θράκη και την Παρασκευή στη Λέσβο και θα την παρακολουθήσει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.
Σκοπός της ασκήσεως είναι:
Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου