Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι εγγραφές πρωτοετών στο Καποδιστριακό



Την παράταση των εγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές έως τις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε την Τρίτη η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Ωστόσο επιμένει στην αναστολή της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού και ζητά να επανεξεταστεί η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων.
Ταυτόχρονα αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλιών δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος που δημιουργείται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα λόγω της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 498 μελών διοικητικών υπαλλήλων.

Περαιτέρω το ψήφισμα της Συγκλήτου, που συνεδρίασε εκτάκτως, ζητάει ακόμα “το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει σε όλο του το εύρος με σεβασμό προς την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης -9-2013 των εργαζομένων για απεργία.”
Επίσης εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.
Τέλος ζητά να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του Ε.Κ.Π.Α., η οποία, μεταξύ άλλων, θα λάβει υπόψη της και τα σχετικά πορίσματα της ΜΟ.ΔΙ.Π. και της Α.ΔΙ.Π.
Διαβάστε εδώ από την έντυπη έκδοση τις αποφάσεις που έχουν λάβει άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα σχετικά με τις εγγραφές των νέων φοιτητών.
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου