Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Γιουνκέρ."Η Ελλάδα μας σπρώχνει όλους στην καταστροφή"



Η ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζει την υπομονή του προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος τονίζει ότι "δεν θα υπάρξει Grexit" αναφέρει δημοσίευμα του Politico με δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που αναφέρει πως "η αδιαλλαξία της Ελλάδας σπρώχνει την ΕΕ στην καταστροφή".Κατηγόρησε δε την Αθήνα για "απαράδεκτη" έλλειψη συνεργασίας.
Δήλωσε πως η προοπτική μίας συμφωνίας παραμένει μακρινή, ωστόσο απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών ή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η αισιοδοξία του -
όπως είπε - εδράζεται στο γεγονός πως κάθε άλλη προοπτική είναι πέραν της φαντασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ αρνήθηκε να σχολιάσει καταστροφικά σενάρια ή σενάρια ότι ένα Grexit είναι διαχειρίσιμο και τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή θα οδηγούμασταν σε συνέπειες που δεν μπορούν να υπολογιστούν.

"Είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα, αλλά όχι για Grexit, το οποίο αποκλείω 100%", τόνισε προσθέτοντας δε πως δεν θα υπάρξει χρεοκοπία από την Ελλάδα.

Σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών "έχουν αρχίσει να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο".
Η ελληνική πλευρά επιμένει να θέλει να μην εφαρμοστούν μέτρα λιτότητας ενώ οι Βρυξέλλες περιμένουν να ληφθούν νέες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου